Uradili smo Trampu sistematski pregled pre lekara: Sutra ima "generalku" od koje zavisi sve, psihijatra preskače, a ovog se najviše plaši (FOTO)

"Vrlo stabilni genije" uzda se u dobre rezultate, rivali ogorčeni što nema psihičke analize

  • 8

Predsednik SAD Donald Tramp u petak će se naći u medicinskom centru Volter Rid u Betesdi (država Merilend) na godišnjem lekarskom pregledu.

I dok su se njegovi protivnici nadali da će pregled uključivati i pregled psihijatra, on će iz tog ugla gledano opušteno ušetati u zgradu.

FOTOGRAFIJA DANA: Donald Tramp igra golf s premijerom Japana (FOTO)

Analiza njegovog opšteg stanja neće uključivati psihijatrijsku procenu, ali će zato sigurno proći kroz "ribanje" zbog nezdravog načina života.

Ko će ga pregledati?

Isti doktor kod koga je išao Trampov prethodnik Barak Obama - Roni Džekson. 

Foto: Tanjug/AP

Ovaj doktor proveo je 23 godine u mornarici SAD, a u administraciji je bio prisutan još od vremena Džordža Buša starijeg.

Trampov dugogodišnji lični doktor je Harold Borštajn, čovek koga su Amerikanci upamtili po poruci da SAD nikada nisu imale zdravijeg predsednika.

Ono što Trampa sigurno čeka su merenja visine, težine, uzimanje krvne slike i urina kao i susret sa nutricionistom.

Dobre vesti

Foto: Tanjug/AP

Tramp je ponosan na to što ne pije i ne puši. Što se alkohola tiče, mrzi ga iz dna duše otkad je zbog pića izgubio starijeg brata Freda koji je umro u 43. godini života. Cigarete takođe organski ne podnosi.

- Gledao sam ljude kako puše. Izgledaju mi grozno sa cigaretama u rukama - izjavio je 2015. godine.

Foto ilustracija: Telegraf

Loše vesti

Predsednik SAD se vrlo nezdravo hrani što je potvrdio i Majkl Vulf u knjizi "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće".

Vulf u knjizi otkriva kako Tramp ne ispušta brzu hranu iz ruku, naročito KFC specijalitete i čizburgere iz Mek Donaldsa. Naročito ih voli u krevetu kada gleda po 3 televizije odjednom.

 
Celebrating 1237! #Trump2016A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Pored toga, nikad ne odbija ni pice i koka-kolu, tako da će ga lekari zbog tih navika sasvim sigurno grditi. Čak je i Kori Levandovski, Trampov bivši menadžer izborne kampanje jednom ispričao da predsednik naročito voli večere koje uključuju po dva "Big Meka" ili "Filet-o-fiša" i milkšejk od čokolade.

Takva večera sadrži čak 2.430 kalorija. Za jednog odraslog muškarca optimalan unos na dnevnom nivou je 2.500 kalorija. Dakle, Tramp je "nagrabusio".

Šamar Donaldu Trampu od "FAST FUD" kompanija

Teretana? Nikad!

Donald Tramp ne voli da vežba i svako ko mu predloži bilo kakav vid trčanja ili boravka u teretani nailazi na njegove prekorne poglede.

Voli da igra golf, ali se ne šeta po terenima već koristi specijalan auto za to.

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

- Ljudsko telo je poput baterije. Vežbanje ga samo dodatno troši - jednom je rekao na opšte iznenađenje prisutnih.

Rezultati prošlogodišnjeg pregleda

Za čoveka koji živi na hamburgerima, picama i čipsu, za Trampa se komotno može reći da je sjajnog zdravlja.

Tramp je opasno mentalno bolestan: Psihijatar tvrdi da američki predsednik ima neizlečiv poremećaj

Na prošlogodišnjem pregledu Tramp je, uzevši u obzir njegove navike imao odlične rezultate. Holesterol mu je bio 169 (do 200 je dobar rezultat), pritisak mu je bio 116/70 a jetra i drugi organi bili su u sasvim solidnom stanju.

Tramp (71) je visok 190 centimetara, a težak je 107 kilograma. Urin mu je 0,15 a indeks telesne mase 29,5. Lekari su mu prošle godine rekli da mora da skine najmanje 15 kilograma, ali kako stvari stoje, on to nije učinio.

Foto: Tanjug/AP/Andrew Milligan/PA

Sara Kajat, jedna od najcenjenijih doktorki iz Londona, izjavila je pred ovaj pregled da Tramp potcenjuje moć voća i da mora da ga uključi u ishranu.

- Ukoliko makar malo uključi voće u ishranu, smanjiće šanse za potencijalne probleme sa srcem, pritiskom i dijebetesom. Dobro je što ne pije i ne puši ali zato ne vežba a to je loše. Ljudi koji ne vežbaju imaju dvostruko veće šanse za infarkt od onih koji tokom dana makar 30 minuta odvajaju za istezanje tela ili brzu šetnju. Tramp mora da uvede polusatne vežbe na dnevnom nivou - rekla je Kajat, prenosi BBC.

Šta bi sa procenom psihijatara?

Američkog predsednika svi ovi apeli da se urazumi i povede računa o zdravlju ne uznemiravaju preterano.

Foto: Tanjug/AP

I dalje više voli da piše po Tviteru kako je "vrlo stabilni genije", aludirajući na tvrdnje nekih psihologa kako pokazuje prve oblike demencije.

Na društvenim mrežama postoji bezbroj snimaka i dokaza kako nešto kao da nije u redu sa njegovim psihičkim stanjem, ali on ni za to ne mari.

Zbog svega navedenog, u petak će vrlo samouvereno ući u ordinaciju medicinskog centra Volter Rid.

Demokrate: Formirati telo za psihijatrijske procene

Član Kongresa iz Demokratske stranke Džejmi Raskin predložio je u aprilu 2017. nacrt zakona koji predviđa uspostavljanje 11-članog borda psihijatra i neurologa koji bi mogao da se sazove kako bi oni dali svoje mišljenje o mentalnom zdravlju predsednika.

Foto: Tanjug/AP

Predlog se oslanja na 25. amandman Ustava koji predviđa da potpredsednik države preuzme vlast u slučaju da predsednik nije sposoban da obavlja svoju dužnost. 

- Potrebno nam je takvo telo, ne samo za ovog predsednika, nego i za sve one koji će tek doći - objasnio je Raskin u razgovoru za Frans pres.

- Autori 25. amandmana shvatili su opasnost od predsednika koji nije sasvim pri sebi u nuklearnom dobu u kojem živimo. Kada upalim televiziju ili radio čujem živu raspravu o tome da li je predsednik mentalno zdrav. Potreban nam je proces kojim bi to pitanje moglo da se razmotri u kriznim situacijama - rekao je Raskin.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA