Hrišćanska megacrkva dignuta u vazduh: Pre nekoliko godina na stotine policajaca i siledžija je demoliralo i zaplenilo Biblije (FOTO)

Porast popularnosti crkava čije delovanje država nije odobrila, izazvao je bes lokalnih vlasti

  • 6

Vlasti na severu Kine uništile su, prema tvrdnjama očevidaca, hrišćansku megacrkvu u gradu Linfenu zbog suprotstavljanja vladi, dok lokalni zvaničnik to negira, navodi AP.

Nebeska ulica: U njoj se nalaze crkva, džamija, sinagoga, hindu, sikhski i budistički hram. I svi žive u slozi (FOTO) (VIDEO)

Američka agencija navodi da ova akcija naglašava dugotrajne napetosti između verskih grupa i zvanično ateističke Komunističke partije Kine, koja po oceni AP teži potpunoj političkoj i društvenoj kontroli.

Foto: Tanjug / AP

Navode se tvrdnje očevidaca i aktivista iz inostranstva da su snage paravojne kineske Narodne naoružane policije u utorak koristile rovokopače i dinamit kako bi uništile Crkvu Zlatnog svećnjaka u Linfenu.

AP navodi da su 2009. godine na stotine policajaca i unajmljenih siledžija demolirali ovu crkvu i zaplenili Biblije.

Foto: Tanjug / AP

Navodi se da u Kini, prema procenama, postoji 60 miliona hrišćana, od kojih mnogi deluju u nezavisnim zajednicama poput Zlatnog svećnjaka, a da je porast popularnosti crkava čije delovanje država nije odobrila, izazvao bes lokalnih vlasti.

Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    11. januar 2018 | 10:08

    Руши само ... чим запад негодује то значи да сте у праву.

  • Тодорић

    11. januar 2018 | 11:05

    Око за око,црква за амбасаду...

  • Zak

    12. januar 2018 | 04:54

    Po arhitekturi bih rekao da se radi o nekakvom industrijskom objektu sa nakalemljenim tornjevima na kojima je krst. U SAD postoji gomila kojekakvih crkava, rade kao privatne firme pod nazivom crkve - mozda je ovo jedna od takvih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA