Prvi detektiv koji je unajmljen u slučaju nestanka male Medlin pronađen mrtav! Policija krije detalje njegove smrti

Kevin Haligen bio je jedan od prvih detektiva koji je unajmljen kako bi pomogao u istrazi nestanka male Medlin

  • 1
Madeleine McCann, Medlin Mekejn Foto: Profimedia/Ferrari

Privatni detektiv Kevin Haligen (56) kojeg su roditelji nestale Medlin Meken unajmili da bi je pronašao, preminuo je. Telo je nađeno u kući njegove prijateljice Suri na jugoistoku Engleske. Policija za sada ne otkriva detalje njegove smrti koju vode kao nerazjašnjenu, a očekuje se nalaz obdukcije.

Napokon progovorio Rus koji je bio optužen za otmicu male Medlin Meken: Objaviće i knjigu zbog koje drhte roditelji devojčice (VIDEO)

- Dobili smo dojavu o čoveku kome je loše na adresi Kobet Hil Roud u Normandiji. Ubrzo nakon dojave policiji, muškarac u pedesetima je preminuo -  saopšteno je iz policije, piše Skaj.

Kevin Haligen bio je jedan od prvih detektiva koji je unajmljen kako bi pomogao u istrazi nestanka male Medlin koja je u tom momentu imala četiri godine.

Medlinini roditelji su sa njegovom firmom 2008. godine potpisali ugovor koji je vredeo pola miliona funti zbog toga što su bili nezadovoljni načinom rada portugalske policije.

Detektiv Kevin im se predstavio kao da je Džejms Bond, međutim pokazalo se da se radi samo o njegovoj mašti.

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

Mekenovi su ugovor sa njim raskinuli 2009. godine, uz objašnjenje da nije uspeo u poslu za koji su ga plaćali.

Njegovu smrt nisu komentarisali, a kako kažu sa njim nisu razgovarali od raskida ugovora.

Osuđen za prevaru i zloupotrebu novca klijenata

Kevin je poreklom iz Dablina, a imao je američko i irsko državljanstvo. Nakon raskida ugovora sa Mekenovima izručen je u Ameriku gde je priznao optužbe za prevaru na ugovoru pre njihovog.

Osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana i nakon toga se vratio u Britaniju.

Printskrin: Channel7, Police

U TV intervjuu koji je tada dao za lokalni medije porekao je zloupotrebu novca koji je dobio za istragu, kao i optužbe da je novac klijenata koristio za luksuzan život.

MEDLIN JE NESTALA IZ APARTMANA

Medlin je imala četiri godine kad je nestala iz apartmana u kome je boravila sa porodicom. Njeni roditelji su nakon Haligena angažovali još nekoliko privatnih detektiva koji su bili jednako neuspešni u otkrivanju tragova o tome što se dogodilo devojčici.

2011. godine Skotlan Jard je počeo novu istragu koju je finansirala britanska vlada, no misterija nestale devojčice nije nikad rešena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA