≫ 

Siloviti zemljotres pogodio Južnu Ameriku, preti cunami, ima žrtava (VIDEO)

- Nekoliko kuća je srušeno i moguće je da broj žrtava i povređenih poraste - rekao je Horhe Čaves, direktor Peruanskog instituta civilne odbrane

  • 0

Snažan zemljotres jačine 7,3 Rihtera pogodio je danas Peru, kako je saopštio USGS (Geološki topografski institut SAD). Najmanje dve osobe su poginule, 17 se vodi kao nestalo, a više desetina je povređeno.

Guvernerka regiona Arekipa Jamila Osorio objavila je na Tviteru da je 55-godišnji muškarac nastradao kada se stena obrušila na njega u oblasti Jauka. Druga žrtva nastradala je u istom regionu, rekao je Hernando Tavera, direktor Geofizičkog instituta Perua za TV Peru. Peruanski ministar zdravlja naveo je da se 17 lica vode kao nestalo pošto se urušio jedan rudnik posle zemljotresa.

Potres se dogodio u blizini obale južnoameričke države.

Kako navodi Nacionalna meteorološka služba, zbog ovog zemljotresa je moguć i cunami.

Poginule su dve osobe, a nekoliko kuća i puteva se urušilo.

Guverner Arekvipe Jamila Osorio rekla je da je jedna osoba poginula u gradu Jauki, a da je 20 povređeno u gradu Čala.

Prema njenim rečima, u nekoliko opština nema električne energije, a brojni putevi i kuće su se urušili. Veliki broj meštana Lomasa je evakuisano nakon nekoliko potresa usled smirivanja tla.

Pogledajte video: 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA