≫ 

Terorista iz komšiluka glavni lider Islamske države: Amerikanac albanskog porekla i sin vlasnika picerije visoki komandant ISIS-a (FOTO)

Ukoliko je njegov identitet ispravno utvrđen onda je Zulfi Hodža prvi Amerikanac, član Islamske države

  • 8

Jedan od novih lidera takozvane Islamske država je sin albanskih imigranata koji je živeo u SAD, objavio je američki časopis "Atlantik."

ISIS objavio rat Hamasu: Snimak od 22 minuta gde je pogubljenje upozorenje, sukob titana zbog Jerusalima (FOTO)

Amerikanac albanskog porekla Zulfi Hodža je visoki komandant u takozvanoj Islamskoj državi zadužen za regrutovanje novih članova, piše list.

Dvogodišnja istraga utvrdila je da je Hodža, sin albansko-američkog vlasnika picerije iz Nju Džerzija i jedan od malobrojnih Amerikanaca u Islamskoj državi, dostigao visoku poziciju, što govori o dinamici radikalizacije, naveo je "Atlantik".

Foto: Tanjug/AP

"Atlantik" piše da se na jednom snimku vidi Hodža kako obezglavljuje uhvaćene kurdske vojnike.

Ukoliko je njegov identitet ispravno utvrđen onda je Hodža prvi Amerikanac, član Islamske države, poznat po tome da je sekao glave u takvom jednom snimku, navodi se u tekstu.

Hodža je otišao iz SAD 6. aprila 2015. godine, a četiri dana kasnije našao se u kampu za obuku Islamske države. Sada je poznat kao visoki komandant Islamske države i jedan od džihadista sa zadatkom da regrutuje nove članove u redove islamista, piše "Atlantik."

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. januar 2018 | 20:14

    STA JE TU CUDNO KAD SE ZNA DA SU ISIL AMERI STVORILI I CIJA NAORUZALA!!! TAKO SE PRAZNE MAGACINI NAORUZANJA ZA NAFTU I DOLARE A PUNE FONDOVI CIJE !!!

  • Prošlost

    14. januar 2018 | 21:12

    Nije to više nikom interesantno...

  • Kokan

    14. januar 2018 | 20:31

    Baš mi deluje opasno, k'o vrabac na grani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA