≫ 

Nakon Tačija i Haradinaja, oglasio se i Edi Rama povodom ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznati napadači pucali su jutros u 8.30 sati na Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici dok je ulazio u prostorije stranke

  • 18

Premijer Albanije Edi Rama oglasio se povodom ubistva Olivera Ivanovića, koje se dogodilo jutros u Kosovskoj Mitrovici.

(BLOG UŽIVO) ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA: U Mitrovici opsadno stanje, Telegraf je na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Kroz poruku na svom Fejsbuk nalogu istakao je da mu je žao zbog ubistva Ivanovića i nazvao je taj čin lošim i podsticajnim.

- Duboko se saosećam sa ovom tragedijom koja je zadesila Olivera Ivanovića. Ovo je očigledno urađeno da bi podstaklo mržnju i napetost. Napori za dijalog i mir se ne mogu zaustaviti - napisao je Rama.

Predsednik Albanije Ilir Meta duboko žali i snažno osuđuje ubistvo političara kosovskih Srba, lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija i pravda" Olivera Ivanovića.

Foto: president-ksgov.net

Tači i Haradinaj o ubistvu Ivanovića

Pre Edija Rame o ubistvu Olivera Ivanovća su se oglasili i kosovski predsednik Hašim Tači i kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Obojica su osudila ubistvo Olivera Ivanovića.

Tači je pozvao stanovnike severa Kosmeta da sarađuju sa policijom. Na Fejsbuku je pozvao snage bezbednosti da "što pre rasvetele okolnosti smrti kako bi počinioci bili privedeni pravdi", prenosi AP.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je takođe oštro osudio ubistvo Ivanovića obećavajući da će kosovska policija učiniti sve što je potrebno da se zločin rasvetli.

- Ubistvo Olivera Ivanovića, pod nejasnim okolnostima i motivima, je kriminalni akt koji osuđujem - rekao je Haradinaj.

Podsećamo, nepoznati napadači pucali su jutros u 8.30 sati na Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici dok je ulazio u prostorije stranke.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubrzo je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici podlegao povredama.

Pogledajte biografiju Olivera Ivanovića:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    16. januar 2018 | 14:58

    Ne kriminalni vec teroristicki akt

  • Floki

    16. januar 2018 | 14:48

    Ma zid treba napraviti na mostu

  • Nenad

    16. januar 2018 | 16:22

    Ovo je cisto politicko ubistvo. Ja cbrsto verujem da se na Kosovu zna ko je nalogodavas jer to je mala sredina i mnoge se stvari znaju i pre nego se dogode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA