Ubijen federalni maršal u pucnjavi, ranjeno nekoliko policajaca u Americi (FOTO) (VIDEO)

Povrede policajca nisu opasne po život, a pucnjava se dogodila prilikom pokušaja hapšenja u kući osumnjičenog

  • 0

U pucnjavi koja se dogodila jutros po lokalnom vremenu u Harisburgu, glavnom gradu američke savezne države Pensilvanije, ubijen je američki federalni maršal, a nekoliko policajaca je ranjeno, javio je lokalni portal pennlive.com.

Serijski ubica hara Floridom? Nakon što ljudi izađu iz autobusa, ubija ih na stanici (FOTO) (VIDEO)

Povrede policajca nisu opasne po život, a pucnjava se dogodila prilikom pokušaja hapšenja u kući osumnjičenog, ali policija nije želela da navodi detalje, najavljujući konferenciju za medije kasnije u toku dana.

"Foks njuz" je preneo izjavu okružnog tužioca okruga Dofin Fren Čardo, koji je potvrdio da se danas dogodila pucnjava te naveo da osumnjičeni "nije u bekstvu i više ne predstavlja opasnost po stanovništvo".

Napadač je otvorio vatru na lokalnu policiju i ranio njih nekoliko oko 6:10 ujutru prema lokalnom vremenu.

- Harisburg je u žalosti ovog jutra jer je poginuo američki maršal koji je štitio naše stanovnike. Trojica policajaca su ranjena, kao i policajac iz Harisburga - rekao je gradonačelnik Erik Papenfuse.

Okružni tužilac Fran Kardo kaže da je u toku istraga u koju su uključeni i Služba maršala SAD, državna policija Pensilvanije i FBI.

Ovo je druga pucnjava u ovom području za mesec dana. Prethodni put je Ahmed Aminamin El Mofti (51) pucao i ubio policajce nekoliko dana pre Božića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA