≫ 

Požar u hotelu u strogom centru Praga: Troje poginulih, a na desetine povređenih kada je vatrena stihija krenula da guta zgradu (VIDEO)

Gosti u papučama i majicama izletali iz hotela, policija utvrđuje šta je uzrok požara

  • 0

Tri osobe su poginule, a više desetina je povređeno u požaru koji je izbio u hotelu "Eurostars David" u Pragu, saopštio je zvaničnik spasilačkih snaga za češku televiziju.

Hotel se nalazi u samom centru grada, u blizini praškog Nacionalnog teatra, nekoliko blokova od reke Vltave, prenosi Rojters.

- Primili smo četiri pacijenta, dva lakše i dva teže povređena, jedan pacijent je tokom noći preminuo, drugome je ugrožen život", kazao je danas Šnajder.

Požar je izbio u hotelu blizu Vltave i Narodnog pozorišta u subotu uveče i u njemu su gorela dva sprata.

Dve osobe poginule su još pre dolaska vatrogasaca, dok je jedan od povređenih preminuo u nedelju u bolnici. U požaru je povređeno devet osoba, od toga petoro teže, ekipe hitne pomoći su morale da oživljavaju četiri osobe na licu mesta, a među povređenima su i dvojica vatrogasaca koji su propali kroz pod u plamenu na niži sprat.

Očevici kažu da je vatrena stihija iznenada krenula da se širi spratovima.

Vatra guta jedan od najekskluzivnijih hotela u Škotskoj: Zgrada izgorela, dvoje poginulo, vatrogasci pokušavaju da ugase požar (FOTO) (VIDEO)

Neki od gostiju hotela panično su istrčali iz hotela, neki u majicama i papučama, a policija je za nekoliko minuta stigla, dok su vatrogasci uveliko bili na terenu.

Jedan vatrogasac rekao je lokalnim medijima da je požar izbio u prizemlju, nakon čega se dim proširio po celoj zgradi, prenosi britanski "Miror".

Najmanje 16 vatrogasnih ekipa i jedan policijski helikopter upućeni su na lice mesta, navode mediji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA