≫ 

Drama na Filipinima: Začula se jaka eksplozija u vulkanu Majon, podignut nivo uzbune, evakuisano 40.000 ljudi (FOTO) (VIDEO)

Skoro 40.000 osoba je evakuisano iz provincije Ablaj na Filipinima, gde se nalazi najaktivniji vulkan u ovoj zemlji, Majon

  • 1

Na Filipinima je podignut nivo uzbune zbog jake eksplozije koja se danas čula u vulkanu Majon, a vlasti su naredile zatvaranje svih škola u okolini, dok se građanima savetuje da ostanu u kućama.

Panika na Filipinima: Proradio najaktivniji vulkan, evakuisano na hiljade ljudi, preti opasna erupcija (FOTO) (VIDEO)

Skoro 40.000 osoba je evakuisano iz provincije Ablaj na Filipinima, gde se nalazi najaktivniji vulkan u ovoj zemlji, Majon.

Filipinski Institut za vulkanologiju i seizmologiju podigao je uzbunu na nivo četiri, što znači da opasna erupcija može da se dogodi svakog trenutka, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Do danas, opasnost od erupcije bila je na nivou tri, što znači da može proći nekoliko dana ili nedelja do opasne erupcije.

- Savetujemo sve ljude, i žitelje i turiste, da se ne približavaju zoni opasnosti, a da aviokompanije ne šalju svoje avione blizu vulkana - rekao je šef instituta.

Zona opasnosti čini krug od osam kilometara oko vulkana.

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    22. januar 2018 | 11:10

    Gotovi smo,provod a je pocela opasno da se sveti,Maje su omanule,ili su oni lose zakljucili da 2012 apokalipsa, ali mi se cini da je to 2021 ako se ovako nastavi sa desavanjima.Unistili smo ovu predivnu Planetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA