Uzeli su fotografije Kim Džong Una i pocepali ih pred svima: Pobegli su iz Severne Koreje i sada su poslali poruku vrhovnom lideru (FOTO)

Ponovo spajanje Južne i Severne Koreje nije se svideo onima koji su pobegli od režima dinastije Kim

  • 5

Anti-Pjongjang aktivisti u sredu su cepali fotografije severnokorejskog lidera Kim Džong Una tokom protesta u Seulu, a koji su se održali zbog povezivanja Južne i Severne Koreje tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu narednog meseca.

HAOS U JUŽNOJ KOREJI ZBOG KIMOVOG OMILJENOG BENDA: Protest građana i paljenje slike "velikog vođe" (FOTO)

Protesti će značajno uticati i na same Igre, koje predsednik Južne Koreje Mun Jae-In vidi kao priliku unapređenja odnosa tenzija zbog nuklearnog programa Severa.

Foto: Tanjug / AP

U Južnu Koreju bi u četvrtak trebalo da stigne 15-člani ženski hokejaški tim iz Severne Koreje, zajedno sa trenerima i pomoćnim osobljem, kako bi započeli treninge sa južnokorejskim sportistima za jedinstveni tim koji će se takmičiti na Zimskim olimpijskim igrama.

Protest koji je održan danas ispred Skupštine Južne Koreje, na čelu sa aktivistom iz Severne Koreje Park Sang-haka, može da izazove ljut odgovor sa severa jer je potez demonstranata izuzetno osetljiv i smatra se uvredom vrhovnog rukovodstva.

Foto: Tanjug / AP

- Ovo je jedinstvena volja 32.000 defektora iz Severne Koreje, koji su svoje živote stavili na kocku na putu ka Južnoj Koreji - viknuo je Park dok je sa ostalim aktivistima cepao tri fotografije Kim Džong Una i bacao ih u vazduh u znak protesta zbog onoga što su nazvali "Pjongjang Olimpijada".

Parka ne vole u Severnoj Koreji zbog njegovog duggogodišnjeg aktivizma u puštanju balona sa lecima preko granice.

Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video prethodnih akcija parka:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    24. januar 2018 | 10:41

    Poznat je nama ovaj scenario amerikanaca placaju sve samo da dodju do svog cilja sve oni reziraju sa njihovom bracom prepostenim englezima

  • Nira

    24. januar 2018 | 12:56

    Samo lud čovjek vjeruje u ovu američku propagandu čuj pobjegli pa sad paraju njegove slike a šta je sa ostalim članovima porodice!

  • Čaruga

    24. januar 2018 | 14:35

    Američki plaćenici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA