≫ 

Istorijsko izvinjenje Trampa u prvom intervjuu koji je dao van Amerike

Tramp je naglasio da je "najmanje rasistička osoba koju će iko upoznati" napominjući da snimci koje je podelio ne predstavljaju odobrenje za delovanje te grupe

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp kaže da nije nameravao da uvredi Veliku Britaniju kada je na Tviteru podelio antimuslimanske video snimke, koje je prethodno okačio lider jedne krajne-desničarske grupe, i poručio da je spreman da se izvini ukoliko je tačno da su članovi grupe "uzašni rasisti".

(BLOG UŽIVO) Svetski ekonomski forum u Davosu: Tramp se obraća učesnicima danas, traži se rešenje za sajber napade (FOTO) (VIDEO)

Tramp je za emisiju "Dobro jutro Britanijo" na Aj-Ti-Viju (ITV) rekao da nije znao ništa o grupi "Britanija na prvom mestu" pre nego što je podelio tri snimka na svom nalogu na Tviteru u novembru prošle godine, prenosi Bi-Bi-Si.

- Ako mi govorite da su oni užasni ljudi, užasni rasisti, svakako ću se izviniti ako biste voleli da to učinim - rekao je Tramp.

Tramp je naglasio da je "najmanje rasistička osoba koju će iko upoznati" napominjući da snimci koje je podelio ne predstavljaju odobrenje za delovanje te grupe, preneo je Rojters.

Foto: AP/Tanjug

On je naglasio da nije hteo da izazove nikakve probleme za Britaniju, zemlju koju, kako je rekao, mnogo voli.

- Mogu da vam kažem da imam veoma dobar odnos s vašim premijerom. Ona radi veoma dobar posao. Zapravo imamo veoma dobar odnos, iako mnogo ljudi misli da nemamo - rekao je Tramp.

Tramp je izazvao bes javnosti u Britaniji kada je u novembru prošle godine podelio na Tviteru antimuslimanske video snimke.

Foto: Tanjug/ AP

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da je "retvitovanjem" snimka "omražene" krajnje desničarske britanske grupe, američki predsednik učinio "pogrešnu stvar".

Desnicarska grupa "Britanija na prvom mestu" protivi se multikulturalizmu i onome što naziva "islamizacijom Britanije". Intervju, koji je vođen u Davosu, biće emitovan 28. januara.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA