Čoveka usisala magnetna rezonanca dok je bio u poseti rođaki: Jeziva smrt u indijskoj bolnici

Marua je MRI mašina iznenada usisala sa bocom za kiseonik u bolnici u Mumbaiju

  • 4

Posetilac bolnice, Raješ Maru (32), u Mumbaiju u Indiji, preminuo je od povreda koje je zadobio nakon što ga je uvuklo magnetno polje MRI mašine (magnetne rezonance), za koju mu je osoblje reklo da je isključena. Troje zaposlenih je iz tog razloga uhapšeno.

SELFI BRŽI OD ŽIVOTA: Nasmejao se, pokazao prstom ka vozu, a onda je usledio stravični udar! (VIDEO)

Maru je u subotu uveče posetio stariju rođaku u bolnici Nair u Agripadi u južnom Mumbaiju, kada se dogodila neverovatna tragedija.

Pacijentkinja koju je Maru posetio, koristila je bocu za kiseonik, koju je ovaj nesrećni čovek poneo, kad je osoblje bolnice stariju ženu odvelo na pregled koji se vrši u MRI mašini.

Kako je Maruov zet, koji je isto bio u bolnici, rekao policiji, bolničko osoblje je nesrećnom čoveku reklo da je mašina isključena, i da je bezbedno da uđe sa bocom za kiseonik.

Međutim, Marua je MRI mašina iznenada usisala sa bocom za kiseonik, s obzirom na to da ima jako magnetno polje koje privlači metale.

Foto: Pixabay

Raješ je ostao zarobljen između rama mašine i boce koju je držao. Osoblje je odmah reagovalo, izvuklo ga iz mašine i prebacilo na odeljenje hitne službe, ali je Maru preminuo, nakon nekoliko minuta, od posledica povreda koje je zadobio.

Njegova porodica optužila je bolnicu za nemar, a policija je privela troje zaposlenih na ispitivanje u nedelju ujutru, povodom ubistva. Istraga se nastavlja, a pregledaju se i video-snimci iz bolnice.

Bolnica je suspendovala sva tri člana i pokrenula je istragu, naglašavajući da bolnica nije ni za šta kriva.

- Svuda postoje table i natpisi koji obaveštavaju da ne smeju da se unose metalni predmeti u prostoriju gde se se nalazi MRI mašina. Istrukcije su date. Mi vršimo istragu. Ako se utvrdi da je neko kriv preduzećemo potrebne mere. Ovo deluje kao nesrećan slučaj - izjavio je dr Rameš Barmal u ime bolnice za CNN-News18.

Članovi Maruove porodice kao i meštani, održali su mali protest ispred Ramešove kancelarije tražeći da bolnica preuzme odgovornost za smrt koja se dogodila u njihovim prostorijama.

Ministar Devendra Fadnavis najavio je da će porodica dobiti naknadu za Maruovu smrt u iznosu od 500.000 rupija, odnosno oko 763.000 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Црв

    29. januar 2018 | 00:47

    I kad je iskljucena MR ne sme se prilaziti sa bilo kakvim metalima u radijus,privlači sve bez obzira na težinu...

  • sasa

    29. januar 2018 | 07:26

    U bolnici gde sam radio, cistac je usao u mri sobu sa polir masinom da uglanca podove. Tog momenta je mri aparat povukao masinu i totalna steta iznosila je 250,000€!

  • Realno

    29. januar 2018 | 07:21

    Pa sto nije ispustio bocu kad je video da je magnet privlači ?Ovo je za Darvinovu nagradu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA