Srbija u rangu afričkih država: 78. mesto na listi najboljih zemalja, "šišamo" samo Alžir i Angolu

Ova lista se pravi na osnovu anketa sprovedenih među 21.000 ispitanika širom sveta

  • 20

Na godišnjoj listi najboljih zemalja "US News & World Report" nalaze se Švajcarska, Kanada i Nemačka, koja je u odnosu na prošlu godinu napravila pomak i tako se našla ispred Velike Britanije. Sa druge strane, Srbija ne može da se pohvali svojim skorom, jer se nalazi na začelju liste, ostavljajući jedino Alžir i Angolu iza sebe.

Srbija prvi put na listi najboljih i najmoćnijih zemalja sveta, a evo na kom kom smo mestu! (FOTO)

Da se nađe na 78. poziciji od ukupno 80, Srbija je zaslužila zbog loših ocena u oblastima kulturnog uticaja, kvaliteta života, moći itd.

Naši susedi plasirani su znatno bolje, Mađarska je na 38., Hrvatska na 50., Slovenija na 53., Rumunija 54., a Bugarska 56. mestu, dok Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija nisu ni rangirane.

U prvih deset još se nalaze Japan, Švedska, Australija, SAD, Francuska i Holandija, a ovo je druga godin za redom da SAD doživljavaju pad na ovoj listi, što mnogi povezuju sa dolaskom Donalda Trampa na vlast.

Foto: Tanjug/AP

Ova lista se pravi na osnovu anketa sprovedenih među 21.000 ispitanika širom sveta, koji ocenjuju 80 zemalja po kriterijumima među kojima su preduzetništvo, transparentnost vlade, politička stabilnost, korupcija, obrazovanje, građanska prava, vojna moć, tehnološka stručnost, ekonomska stabilnost, ekonomska uticajnost, liderstvo, kvalitet života, bogatstvo kulture...

Srbija se prošle gpodine prvi put našla na listi najboljih zemalja "US News & World Report", i bila je najbolje kotirana zemlja na Balkanu sa visoke 46. pozicije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ритам

    30. januar 2018 | 06:34

    Најзад једна тачна процена.

  • Plavi patlidzan

    30. januar 2018 | 00:10

    Dosta bre vise sa podizanjem tenzije koga briga gde nas rangiraju..sami znamo gde smo

  • krenite

    30. januar 2018 | 05:00

    Osim političara i službi narod je kriv.Naš mentalitet je barem 50% naše bedoće. Ne košta ništa da se menjate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA