Racije i hapšenja "ilegalaca" na građevinama u Nemačkoj: Mogu da dobiju kaznu zatvora i do 10 godina!

Tužilaštvo je saopštilo da su osumnjičeni najverovatnije formirali složenu mrežu kompanija, koristeći lažne račune kako bi izbegli plaćanje socijalnih doprinosa i poreza

  • 5

Nemačka policija i carinici pretražili su danas 140 objekata u zapadnoj Nemačkoj i uhapsili osam osoba u okviru istrage o organizovanom ilegalnom radu u građevinskoj industriji.

Evo zašto su ruski građevinci najluđi na svetu (VIDEO)

Tužilaštvo je saopštilo da su osumnjičeni najverovatnije formirali složenu mrežu kompanija, koristeći lažne račune kako bi izbegli plaćanje socijalnih doprinosa i poreza, prenosi Rojters.

- Osumnjičeni su optuženi da su koristili mrežu izmišljenih kompanija radi lažnih računa za više stotina građevinskih firmi u nemačkoj državi Severna Rajna-Vestfalija - rekao je Armin Rolfink, predsednik nemačke centralne uprave carina.

Prema njegovim rečima, ilegalni poslovni promet iznosio je oko 48 miliona evra, čemu treba dodati neplaćene poreze i socijalne doprinose u vrednosti od oko 38 miliona evra.

- Ovo su visoko profesionalni kriminalci koji mogu očekivati kaznu ako budu osuđeni. Predviđena zakonska kazna je najmanje šest meseci zatvora po krivičnom delu, a može da traje najviše 10 godina - rekao je javni tužilac Vupertala, Volf-Tilman Baumert.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    30. januar 2018 | 17:32

    Za tolike pare to je malo, svakobi lezo a kad izadje toliko bogatstvo

  • Ja

    30. januar 2018 | 21:26

    Neka im rade onda migranti umesto nasih ljudi

  • Mr.

    30. januar 2018 | 19:01

    Pa da, i istraga ce trajati 2 Godine, bice unutra neki ce se pokajati i odma napolje i idemo dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA