Porota na suđenju El Čapu dobiće specijalnu zaštitu: Ništa se ne prepušta slučaju kada je u pitanju zloglasni "kralj droge"!

Guzmanovi advokati su se tome usprotivili, navodeći da će anonimnost porote podriti pretpostavku nevinosti

  • 0

Američki sudija naredio je specijalnu zaštitu za bruklinsku porotu koja bi na predstojećem sudenju trebalo da odluči o sudbini Hoakina "El Čapo" Guzmana, optuženog meksičkog "kralja droge".

Dan kada sam upoznala El Čapa: Zbog lepe glumice je uhapšen ozloglašeni narko-bos, priznala je čega se bojala tokom tajnih sastanaka (FOTO) (VIDEO)

Okružni sudija Brajan Kogan rekao je u ponedeljak da će identiteti porotnika biti tajna za obe strane u sudskoj parnici i za medije, da će ih u sudnicu i iz nje sprovoditi sudska policija i da će biti izolovani od javnosti, prenosi Rojters.

Kogan je rekao da su državni tužioci "izneli snažne i kredibilne razloge da veruju da je poroti potrebna zaštita".

Foto: AP/Tanjug

Guzmanovi advokati su se tome usprotivili, navodeći da će anonimnost porote podriti pretpostavku nevinosti odbrane i ugroziti njihovu mogućnost da ispitaju porotu, navodi britanska agencija.

Američki tužioci optužili su Guzmana da je predvodio globalnu operaziju krijumčarenja kokaina, heroina i metamfetamina kao vođa Sinaloa kartela, i da je imao glavnu ulogu u ratu protiv droge u Meksiku, koji je trajao čitavu deceniju a u kojem je poginulo više od 100.000 ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA