Sestra Kim Džong Una napustila Južnu Koreju: Svet čeka da vidi da li će njen boravak u zabranjenoj zemlji doneti pomirenje

Ona je južnokorejskom predsedniku Mun Džae-inu prenela bratovljevu poruku da se nada zajedničkom samitu dve Koreje

  • 5

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo džong, napustila je Južnu Koreju, gde je boravila tri dana u okviru delegacije svoje zemlje i u Pjongčangu prisustvovala otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

Ona je otputovala privatnim avionom svog brata, dan nakon što je južnokorejskom predsedniku Mun Džae-inu prenela bratovljevu poruku da se nada zajedničkom samitu dve Koreje.

Kimova sestra prenela je važnu poruku predsedniku Južne Koreje: Pošiljalac je, naravno - njen brat, a evo o čemu je reč

Delegacija Severne Koreje završila je poslednji dan u Južnoj Koreji pridruživši se Munu na koncertu u Seulu, posvećenom poseti severnokorejske umetničke grupe, koju predvodi izuzetno popularan bend Moranbong, čije je mlade ženske članove birao lično Kim Džong Un.

Pre koncerta južnokorejski premijer Li Nak jon priredio im je ručak, a šef Munovog kabineta večeru.

Američki ministar odbrane Džim Matis, odbacio je i pretpostavku da bi čak i privremeno otopljavanje odnosa Južne i Severne Koreje moglo da podrije odnose Vašingtona i Seula.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran b

    12. februar 2018 | 07:33

    Privatna zemlja komunistčkog diktatora. Seka mu putuje njegovim avionom. Šta ti je komunizam!

  • Sezam

    12. februar 2018 | 00:29

    Prvo Kim nema privatni avion.Drugo ameri lože Južnu Koreju i prodaju im milijarde gleposti za odbranu za debele pare.Severnjaci sa druge strane prave budale od amera i za to im svaka čast.

  • drej

    12. februar 2018 | 14:26

    Samit izmedju 2 Koreje se nece desiti,a i da se desi nista se nece poboljsati iz jednog razloga.. Americi ne odgovara mirna Koreja, a i generalno mir u svetu :(. Ja navijam za debelog da bombasticno prevaspita Americko tlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA