Nova faza rata u Siriji: Asadove snage ušle u Afrin, pridružuju se Kurdima u borbi protiv turske vojske (VIDEO)

Turske oružane snage su prošlog meseca počele ofanzivu na taj severni kurdski region u Siriji

  • 2

Sirijska državna televizija objavila je danas snimke na kojima se vidi kako konvoj provladinih boraca ulazi u sirijski region pod kontrolom Kurda, Afrin, kako bi pomogli u odbrani od napada turskih snaga.

Neprijatelji se udružili protiv zajedničkog neprijatelja: Sirijci i Kurdi u borbi protiv Turske za Afrin (FOTO) (VIDEO)

Provladini sirijski borci nose maskirne uniforme i mašu oružjem i sirijskim zastavama iz svojih vozila, dok prolaze kroz kontrolni punkt na kojem se vide oznake kurdskih bezbednosnih snaga, prenosi Rojters.

Na snimcima objavljenim na sirijskoj državnoj televiziji vidi se oko 20 vozila s teškim puškomtiraljezima kako u Afrin ulaze iz obližnjeg sela Nubula, navodi AP.

Kurdski zvaničnici, za sada, nisu komentarisali raspoređivanje vojske.

Foto: Tanjug / AP

Turske oružane snage su prošlog meseca počele ofanzivu na taj severni kurdski region u Siriji.

Inače, prosirijski borci ulaze u Afrin dan nakon što je Turska upozorila sirijsku vladu da ne šalje snage u tu enklavu pod kontrolom Kurda gde je u toku obimna turska vojna ofanziva, poručivši da će uzvratiti trupama ako im je cilj da zaštite kurdske borce.

Takođe, nekoliko sati uoči ulaska sirijskih provladinih snaga, turski mediji su javili da su turske trupe i savezničke sirijske opozicione snage povezale veliki deo teritorije u enklavi Afrin sa sirijskim gradom Azazom, koji je pod turskom kontrolom, napominje američka agencija.

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draškić

    20. februar 2018 | 17:13

    Tako i treba. Regularna sirijska vojska ima puno pravo da brani teritorijalnu celovitost Sirije od vanjskih napadača. A turske snage diktatora Erdogana u Siriju nisu prešli na poziv Asada i regularne vlasti iz Damaska i zato su oni okupatori i agresori na Siriju.

  • Sergej

    20. februar 2018 | 18:22

    Samo gazi!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA