Tinejdžer (15) sa najpotresnijim selfijima: Dok oko njega pljušte bombe, odlučan je da svetu prikaže svu patnju njegovog naroda (FOTO) (VIDEO)

Tema njegovih postova jeste apel svetu da vidi šta se zaista događa u Siriji

  • 17

Kao većina tinejdžera i petnaestogodišnji Muhamed Najem iz Sirije dosta vremena provodi na društvenim mrežama objavljujući snimke i selfi fotografije. Ono po čemu se njegove objave razlikuju od postova njegovih vršnjaka u svetu, jeste činjenica da ti snimci nastaju dok oko njega pljušte bombe i ubijaju mu prijatelje.

Sirija kao pakao na Zemlji: U bombardovanju poginulo najmanje 300 ljudi, stravične fotografije svedoče o hororu koji narod u Guti preživljava (FOTO)

- Deca u Guti umiru svaki dan zbog bombardovanja Asadovog režima i Rusije - rekao je Najem u jednom od svojih snimaka, prenosi index.hr.

Najem živi u Istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi blizu Damaska, gde sirijska vojska nastavlja napade.

Tema njegovih postova na Tviteru jeste apel svetu da vidi šta se zaista događa u Siriji. Kako kaže, ljudi treba da znaju šta se tamo događa i dodaje da bi jednog dana želeo da postane reporter.

- Naša krv moli svaki dan. Gledate to svakodnevno i ne reagujete - ističe jedan od najmlađih ratnih reportera na svetu, kako su ga prozvali, u jednom od svojih postova.

Kako je rekao za CNN, jedan od njegovih prijatelja ubijen je tokom bombardovanja, ranije ovog meseca. Kaže da su se igrali na ulici, kao i većinom dana, kad je počeo vazdušni napad. Svi su pohrlili u podrume, ali on nije uspeo.

U snimku koji je objavio u decembru prošle godine, rekao je da bolnica ostaje bez lekova.

- Znamo da su vam dosadile naše fotografije pune krvi. Znamo da ste videli snimke u kojima nas ubijaju. Ali nastavićemo da vam se obraćamo - rekao je u jednoj od svojih poslednjih objava.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    22. februar 2018 | 21:27

    Cuj ovo, rekao za CNN. Pa oni su mu i rekli sta treba da kaze.

  • Kesten

    22. februar 2018 | 21:09

    Propaganda protiv Asada. Toliko.

  • Novica Randjelovic

    22. februar 2018 | 22:06

    Jos jedna podvala CNN-a a mali je toliko intelegentan da zna ko ga bombaruje i odakle dolaze granate a sami znamo da se svaki selfi da montirati a pogotovo u kuhinji CNN,BBS i ostalih promotera ratova,a moje je skromno misljenje da zapadno novinarstvo ne moze bez montaza i naravno jednostrano informisanje.Pre ovog rata su svi ziveli u slozi i toleranciji ali zapadu je bilo potrbno da potrosi malo naoruzanja tek toliko da se zaradi koja kap krvi siriskog naroda a sad ih ima na desetine frakcija koje rade za necije interese i sigurno ne interes Siriskog naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA