≫ 

Vozi Ladu, ima samački stan od 74 kvadrata, novac čuva na 13 računa: Objavljeno šta sve poseduje Putin uoči predsedničkih izbora

Putin sa svojom zaradom spada u moćnike jer, nasuprot njegovih 80.000, prosečan Rus godišnje zaradi tek 4.500 evra

  • 45

Aktuelni predsednik Rusije Vladimiir Putin tvrdi da vozi Ladu, poseduje samački stan od 74 kvadrata i da zarađuje oko 80.000 evra godišnje, a u službenim finansijskim dokumentima, objavljenim uoči predsedničkih izbora u Rusiji, navodi se da je u periodu od od 2011. do 2016. zaradio nešto vše od 550.000 evra (38,5 miliona rubalja).

Predizborni spot u Rusiji uzdrmao internet: Jedni ga kritikuju zbog homofobije, dok drugi kažu da otkriva Putinov najveći strah (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi 24sata.hr, Putin na godišnjem nivou zarađuje upola manje od britanske premijerke Tereze Mej.

Stan koji je naveo u imovinskoj karti, nalazi se u Sankt Peterburgu, a poseduje i 230 deonica jedne banke iz tog grada. Kako je navedeno, novac čuva na 13 bankovnih računa.

Osim Lade iz 2009. godiine, Putin kaže da ima i dva automobila Volga iz šezdesetih.

Foto: Tanjug/AP

Čak i po ovome što je javno objavio, Putin sa svojom zaradom spada u moćnike jer, nasuprot njegovih 80.000, prosečan Rus godišnje zaradi tek 4.5oo evra.

- Moja godišnja zarada sastoji se od mesečne plate, vojne penzije i zarade od kamata i deonica - tvrdi Putin.

Ipak, finansijski stručnjaci smatraju da je Putin znatno bogatiji od onoga što javno priznaje i njegovo bogatstvo procenjuju na 200 milijardi evra, a  njegovi politički protivnici smatraju da novac zarađuje ubiranjem naknada od raznih državnih institucija i poslova.

Foto: Tanjug / AP

Britanski stručnjak za fondove, Bil Brauder za CNN je rekao da je nakon 14 godina, koliko se Putin nalazi na vlasti, sav novac koji je Rusija zaradila, a koji nije iskorišćen za gradnju škola, puteva ili bolnica, završio na švajcarskim bankovnim računima, u fondovima, deonicama.

Iako nesumnjivo veoma moćan, ruski predsednik se nikada nije našao na Forbsovoj listi, jer se na njoj ne mogu naći lideri koji bogatstvo stiču zahvaljujući svojoj političkoj moći.

Brauder kaže da Putin sigurno ima Ladu iz 2009. godine i da je čuva u garaži, ali da mu to sigurno nije jedino prevozno sredstvo. Kako kaže, Putin poseduje luksuznu jahtu Olimpija i privatni avion, a ima i pristup u više od 58 aviona i helikoptera. Takođe navodi, da ima vilu na Crnom moru i još 20 raznih nekretnina za odmor širom Rusije.

Pogledajte šta demonstrira Putin načinom na koji hoda:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA