≫ 

Producent Harvi Vajnstajn propao posle seks-skandala: Više od 70 žena opužilo ga je za silovanje, sada njegovoj kompaniji preti bankrot

Država Njujork tužila je sredinom februara kompaniju "Vajnstin" zbog sumnje da njen studio nije zaštitio zaposlene od producenta Harvija Vajnstina, koga su mnoge žene optužile za seksualno uznemiravanje ili silovanje

  • 3

Odbor direktora Kompanije Vajnstajn saopštio je da njujorški filmski i televizijski studio planira da započne proces bankrota, jer su razgovori o prodaji kompanije propali.

Skandal ne jenjava: Najmoćniji čovek Holivuda se izvinio zbog seksualnog zlostavljanja glumica i manekenki i smatra da su sada "kvit"

Kompanija je pokušala da postigne dogovor o prodaji da bi izbegla bankrot, nakon što je više od 70 žena optužilo producenta i bivšeg predsedavajućeg te kompanije Harvija Vajnstajna da ih je seksualno uznemiravao i silovao, prenela je agencija Rojters.

Država Njujork tužila je sredinom februara kompaniju "Vajnstajn" zbog sumnje da njen studio nije zaštitio zaposlene od producenta Harvija Vajnstajna, koga su mnoge žene optužile za seksualno uznemiravanje ili silovanje.

Njujorški tužilac Erik Šajdermen rekao je da je podneo tužbu protiv kompanije, kao i Harvija i Roberta Vajnstajna.

Vajnstajn, suosnivač Miramaks studija, bio je jedan od najuticajnijih holivudskih producenata pre nego što ga je više od 70 žena tužilo za seksualno uznemiravanje ili silovanje, što on negira.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    26. februar 2018 | 16:32

    Ама70...какве глумице,аколико глумаца је силовао? Ама,јадан човек,дрпише му студио договорно и очигледно.Запад...

  • Holiwood

    26. februar 2018 | 12:26

    Ovo je suština cele hajke, da se uništi Miramax produkcija. Žene su iskorištene samo kao oružije i ništa više.

  • amerika

    26. februar 2018 | 20:45

    U americi propadnu sve javne licnosti zbog sex skandala, a u srbiji takve nagradjuju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA