≫ 

Kažu da je Hitler 21. veka: Erdogan izveo na binu devojčicu u uniformi, a onda izrekao brutalnu rečenicu (FOTO) (VIDEO)

Mediji nisu naveli njeno ime, a neki su samo objavili da se radi o petogodišnjakinji

  • 49

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na meti je žestokih kritika javnosti nakon što je u govoru pred strankom uplakanoj devojčici u uniformi rekao da bi joj bila čast da umre u borbi.

"ASAD JE TERORISTA, KRIV JE ZA SMRT MILION LJUDI": Erdogan udario po predsedniku Sirije

Tokom govora pred njegovim pristalicama iz vladajuće stranke AKP, Erdoganu su iz publike na binu doveli devojčicu u uniformi.

"Ako pogine u borbi, položiće zastavu na nju, daj bože"

- Vidite ko je to ovde! Devojčice, šta radiš ovde? Tu imamo naše crvene beretke, ali crvene beretke nikada ne plaču - rekao je vidno uplašenoj i uplakanoj devojčici.

- Ona ima i tursku zastavu u džepu... Ako pogine u borbi, položiće zastavu na nju, daj bože. Sve je spremno, zar ne? - upitao je Erdogan, na što je devojčica odgovorila potvrdno.

Zatim ju je poljubio u obraz i pustio. Mediji nisu naveli njeno ime, a neki su samo objavili da se radi o petogodišnjakinji, piše Index.hr.

"Ovaj ludi čovek neprestano veliča smrt"

Javnost je oštro osudila ovaj Erdoganov postupak na društvenim medijima. Neki korisnici čak su ga optužili za zlostavljanje dece.

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Ovo je sramota. Ovo je stvarno grozno. Ona je samo dete! Ne možete da joj želite smrt i još govoriti "daj bože" uz to".

Tobias Huč objavio je fotografije Erdogana i Hitlera sa decom uz komentar: "Adolf se vratio."

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Ovaj LUDI čovek neprestano veliča smrt, hvali se brojem ubijenih u Afrinu SVAKOG DANA."

Nove snage poslate u Afrin uprkos UN-ovoj rezoluciji o primirju

Erdogan je svojim sledbenicima držao govor o borbi u Afrinu. Prisutni su mu glasno klicali "Vodi nas u Afrin!", gde od januara traje turska ofaniziva, piše Index.hr.

Roiters je objavio da je Turska danas odlučila da pošalje specijalne snage u napad na kurdske snage u Afrinu, pa je izjavila da se UN-ova rezolucija o primirju ne odnosi na to područje. Međutim, francuski predsednik upozorio je da se primirje odnosi na sve zone sukoba.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA