≫ 

Dok vlada primirje u Siriji, Velika Britanija i SAD razmatraju da se uključe u borbu protiv Asadove vojske

U Siriji građanski rat traje sedam godina. U toj državi otvoreno je više frontova sa više sukobljenih strana

  • 14

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske vlade ukoliko bude dokaza da je korišćeno hemijsko oružje protiv civila, rekao je danas britanski minitar spoljnih poslova Boris Džonson.

Tokom primirja u istočnoj Guti ubijeno 10 ljudi: Politički lideri nemoćni u smirivanju napete situacije (VIDEO)

- Ako utvrdimo da se to dogodilo i mi to možemo pokazati, i ako bude predlog za akciju gde Velika Britanija može da bude korisna, mislim da ćemo ozbiljno da to razmotrimo - rekao je Džonson, prenela je agencija Rojters.

AP Photo/Pavel Golovkin

Agencija AP je prenela da je više od 500 ljudi ubijeno od prošle nedelje u regionu Istočne Gute, gde su aktivisti u nedelju prijavili sumnje u napad otrovnim gasom.

- Upotreba gasa hlorina kao oružja samo pogoršava situaciju - izjavila je u ponedeljak portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

Foto: Tanjug/AP

U Siriji građanski rat traje sedam godina. U toj državi otvoreno je više frontova sa više sukobljenih strana.

Turska je u januaru započela ofanzivu u sirijskom regionu Afrin, gde se bori protiv kurdskih milicija, Rusija pomaže režimu u Damasku u borbi protiv pobunjenika, a koalicione snage predvođene SAD podržavaju Kurde u Siriji koji se bore protiv Islamske države.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    27. februar 2018 | 18:11

    AMERI I MALI AMERI SU POMAZUCI TERORISTE UNISTILI SIRIJU-KOLEVKU HRISCANSTVA I NESTACE JEZIK ISUSA HRISTA ARAMEJSKI KOJIM JE SAMO JOS U SIRIJI GOVORILO 3000 HRISCANA!!!

  • Mišo

    27. februar 2018 | 18:37

    Dosta mi je ovako glupih i naivnih komentara.Kvazianalitičari nam gužvaju mozak.Rusi su velesila i troškovi rata u Siriji je za njih beznačajni.Sad vam postavljam pitanje:Šra bi bilo od Sirije i Evrope da nije ruske vojne intervencije.Debilni B.Džonson nijedan put nije ponudio pomoć Siriji pa makar u onoj najjeftinijoj pomoći koja se zove humanitarna.Stoga najveću štetu od rata ima nesrećni sirijski narod.

  • cnn

    27. februar 2018 | 12:13

    Odlicna taktika.Iscrpiti ruse i Asada dugogodisnjim ratom,pa onda spustiti ruse na zemlju i pokazati zapravo ko je pravi gazda.Asada prepustiti teroristima koji bi ga inace odavno porazili bez ruske pomoci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA