≫ 

Hteo je da se osveti teroristima, seo je u auto i udario ženu, pa pokušao da ubije devojčicu (12): Na izricanju presude nije pokazao nikakve emocije

Majka devetero dece, Zajnab Husein, ostala je nepokretna nakon ovog napada

  • 9

Pol Mur (21) se u septembru prošle godine zabio autom u ženu iz Somalije, pregazio je i zatim pokušao ubiti i 12-godišnju devojčicu da bi se osvetio za terorističke napade u Britaniji. Sud u Notingamu juče je Mura proglasio krivim za pokušaj ubistva. Tokom izricanja presude nije pokazivao nikakve emocije.

Ona je preživela tri teroristička napada: Prošla je kroz pakao u Parizu i Londonu, a onda se u pogrešno vreme našla u Barseloni! (FOTO)

On se nekoliko dana nakon bombaškog napada u londonskoj podzemnoj železnici automobilom zabio u Zajnab, koja je na glavi nosila maramu. Nakon toga ju je i pregazio, a nekoliko minuta kasnije pokušao je udariti kolima i 12-godišnju devojčicu iz Somalije, koja je takođe imala maramu na glavi.

Majka devetero dece, Zajnab Husein, ostala je nepokretna nakon ovog napada.

Foto: Tanjug/AP

Nakon napada, Mur je članovima svoje porodice rekao da je "učinio državi uslugu", i izjavio da se time želeo osvetiti za terorističke napade u Britaniji.

- Zapravo je napao Britaniju, napao je britansku majku, britansku suprugu, britansku radnicu i volonterku. Nije napao teroriste, već im se pridružio time što je napao nevinu ženu - rekao je Ber Duale, suprug Zajnab Husein.

Dodao je da nijedna kazna neće biti veća od doživotne kazne na koju je osuđena njegova supruga zbog teških povreda koje su je ostavile nepokretnom.

Daljinac

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1989

    4. mart 2018 | 08:45

    Ne znam kad je stigla da radi i volontira sa toliko dece.

  • Rajko

    4. mart 2018 | 08:19

    Iiii koliko je dobio ? 2-3 god?

  • Roki

    4. mart 2018 | 11:38

    Koji je to heroj i odveta na zenama i deci, trebao je nac bradonje u dugim haljinama pa se svetit. Greska u koracima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA