Američki nosač aviona stigao u Vijetnam posle više od 40 godina: Nekadašnji neprijatelji udružili se zbog jednog cilja

Dolazak američkog nosača u vijetnamsku luku, navodi Rojters, dramatično naglašava sve veće strateške veze između bivših neprijateljskih država, a u trenutku kada u tom regionu raste kineski uticaj

  • 12

Američki nosač aviona USS Karl Vinson danas je, prvi put od Vijetnamskog rata, stigao u Vijetnam, u luku Danang.

Kako AP prenosi, američki nosač aviona u pratnji krstarice i razarača, stigao je sa više od 6.000 članova posade u centralni obalski grad Danang, što je najveće vojno prisustvo SAD tog tipa u Vijetnamu od kako je ujedinjen po završetku rata 1975. godine.

Amerikanci obučavaju ukrajinske vojnike: Sve se odvija na bivšem sovjetskom poligonu "Javorov"

Dolazak američkog nosača u vijetnamsku luku, navodi Rojters, dramatično naglašava sve veće strateške veze između bivših neprijateljskih država, a u trenutku kada u tom regionu raste kineski uticaj.

- Ova poseta označava kamen temeljac od ogromnog značaja za naše bilateralne odnose i pokazuje američku podršku snažnom prosperitetnom i nezavisnom Vijetnamu - poručio je u saopštenju američki ambasador u Vijetnamu Danijel Krajtenbrink.

Ambasador je naveo da su napornim radom, međusobnim poštovanjem i radom na boljoj budućnosti, Vijetnam i SAD došli od odnosa "bivših neprijatelja do bliskih partnera".

Siva impozantna silueta američkog nosača od 103.000 tona mogla je danas da se vidi kako pristiže u luku, a on je, sa druga dva plovila, stigao na petodnevnu posetu Vijetnamu, prenele su agencije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    5. mart 2018 | 12:33

    Ako su i Vijetnamci spremni da ginu za americke interese , onda je krajnje vreme da neki virus, konacno ocisti planetu od ljudskog roda ...

  • Profesor

    5. mart 2018 | 12:39

    Netreba im verovati nikada, ko zna šta im se mota u osvajačkoj glavi?

  • Nikolas

    5. mart 2018 | 12:35

    AMERI SU ZA OVU GODINU ZA VOJSKU I NAORUZANJE IZDVOJILI 800 MILIJARDI DOLARA A KINEZI 180 MILIJARDI DOLARA I SAD SPREMAJU NOVO ZLO U AZIJI -VJETNAM TREBA UVUCI U NOVI RAT POSTO SU IH FILIPINCI ODPIRILI-PROCITALI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA