SAD se još nisu oporavile od snažne oluje, a novi udar ih očekuje već sutra: Struju i dalje nema 440.000 domaćinstava i preduzeća

Tri dana nakon oluje, neki stanovnici i dalje nisu sigurni da li mogu da se vrate svojim kućama

  • 3

Oko 440.000 domaćinstava i preduzeća od Virdžinije do Masačusetsa i dalje je bez struje nakon što je snažna oluja krajem prošle nedelje pogodila Istočnu obalu.

Stravična oluja u SAD odnela najmanje 9 života: Naleti vetra i do 145 km na čas, bez struje 1,5 miliona ljudi (FOTO) (VIDEO)

Među ugroženima, 123.000 potrošača bez struje je, usled nevremena, ostalo u državi Njujork, 114.000 u Pensilvaniji, a 72.000 u Nju Džersiju.

Foto: Tanjug/AP

Struju nema ni oko 70.000 potrošača u južnoj Novoj Engleskoj, prenosi AP.

Ekipe elektrodistribucije rade bez prekida kako bi u pogođenim oblastima ponovo uspostavile snabdevanje električnom energijom.

Američka agencija podseća da je na vrhuncu oluje više od dva miliona domaćinstava i preduzeća ostalo bez električne energije.

Foto: Tanjug/AP

Novo olujno nevreme, sa još više snežnih padavina, očekuje se u ovom regionu i u sredu.

Oblast od Virdžinije do Masačusetsa proteklog vikenda pogodila je oluja s jakim vetrovima, kišom i snegom pri čemu je, usled pada drveća, poginulo devet osoba među kojima i dvoje dece.

Zajednice u priobalnim zonama bile su na udaru veoma visokih talasa koji su doneli poplave i oštetili kuće na obali.

Tri dana nakon oluje, neki stanovnici i dalje nisu sigurni da li mogu da se vrate svojim kućama, napominje američka agencija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA