≫ 

Premijer Slovačke tvrdi da je Soroš umešan u proteste zbog ubistva novinara: Optužuje ga da želi da izazove nasilje

Fico, predsednik Slovačke Andrej Kiska i predsednik slovačkog parlamenta Andrej Danko nisu uspeli da se dogovore oko zajedničke deklaracije kojom bi smirili situaciju u Slovačkoj nakon ubistva Kucijaka i njegove verenice

  • 2

Premijer Slovačke Robert Fico izjavio je danas da bi američki milijarder mađarskog porekla Džordž Soroš mogao da umešan u proteste pokrenute širom Slovačke nakon ubistva istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice.

On je takođe rekao da poseduje informacije da bi na protestima moglo da izbije nasilje, navodi AP.

>>>Oko 15.000 ljudi protestovalo u Slovačkoj zbog brutalnog ubistva novinara i njegove devojke: Traže brzu reakciju vlasti (FOTO)

Fico, predsednik Slovačke Andrej Kiska i predsednik slovačkog parlamenta Andrej Danko nisu uspeli da se dogovore oko zajedničke deklaracije kojom bi smirili situaciju u Slovačkoj nakon ubistva Kucijaka i njegove verenice.

Foto: Tanjug/AP

Nakon sastanka trojice slovačkih zvaničnika, Danko je rekao da nisu mogli da se dogovore oko jedinstvene verzije govora.

Na protestima širom zemlje, demonstranti su zahtevali temelju istragu Kucijakovog ubistva i njegove verenice, ubijenih 25. februara u svom stanu.

Foto: Tanjug/AP

Pre nego što je ubijen, Kucijak je radio na priči o uticaju italijanske mafije u Slovačkoj, kao i o mogućim vezama mafije sa saradnicima bliskim Ficu.

Rojters prenosi da je Fico najavio da će se sastati sa svojim koalicionim partnerima kako bi razgovarali o načinu da očuvaju celovitost vlade nakon ubistva novinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    9. mart 2018 | 19:35

    Ista priča i kalup kao svugde po svetu.

  • Milorad

    11. mart 2018 | 08:15

    Ma kakav Soros, covek nosi pampers. Licno znam. Pusti te coveka na miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA