Čovečanstvo mora da bude spremno za "BOLEST IKS", koja će odneti milione života: Stiglo dramatično upozorenje SZO

Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu

  • 15

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je na bolest koja bi mogla da odnese na milione života, a u ovom momentu još nije poznata i stoga je nazvana "bolest iks".

Srbija na crnoj listi, na jakom 6. mestu: Broj obolelih od malih boginja u Evropi porastao za 400 odsto (TABELA)

Svake godine SZO, sa sedištem u Ženevi, organizuje sastanak istaknutih naučnika da bi se utvrdila lista bolesti koje predstavljaju opasnost.

Prethodnih godina, na listu su stavljene bolesti kao što je lasa groznica, koja trenutno hara Nigerijom i ebola od koje je umrlo više od 11.000 ljudi u zapadnoafričkim zemljama u periodu od 2013. do 2016. godine, podseća britanski Telegraf.

Foto: AP/Tanjug

Sada je na ovu listu dodata i deveta bolest, nazvana "bolest iks (x)". Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu.

Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sadašnja događanja u svetu, naučnici SZO ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    10. mart 2018 | 22:55

    Laboratorijske bolesti koje povremeno pustaju Ameri.

  • savest onih koji je nemaju

    11. mart 2018 | 00:48

    oni koji bolesti sire, odjednom postali vidovili

  • Au

    10. mart 2018 | 22:23

    Samo da izaberu naredni virus koji će osloboditi iz laboratorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA