≫ 

Španski premijer ne ide na samit EU: Ne želi da se slika sa Tačijem

Koha tvrdi da će se Rahoj danas sastati sa predsednik Saveta EU Donaldom Tuskom koji će probati da ga nagovori da prisustvuje samitu

  • 13

Španski premijer Marijano Rahoj neće prisustvovati samitu Evropska Unija - Zapadni Balkan idućeg meseca jer na želi da se slika sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, piše prištinski dnevnik "Koha" pozivajući se na španski "El Pais".

Pudždemon spreman na sastanak sa premijerom Španije bilo gde OSIM na jednom mestu

Koha prenosi da je španski dnevnik saznao da Rahoj ne planira da ide na taj samit, jer ne želi da se slika sa Tačijem pošto bi lideri separatista u Kataloniji to mogli da iskoriste kao argument u korist nezavinosti te španske pokrajine.

Koha tvrdi da će se Rahoj danas sastati sa predsednik Saveta EU Donaldom Tuskom koji će probati da ga nagovori da prisustvuje samitu.

Vest o odluci španskog premijera da ne ide na samit EU i Zapadnog Balkana prenosi i turski dnevnik na engleskom Turkiš telegraf.

Daljinac

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    17. mart 2018 | 09:52

    Spanska vlada i Srpska vlada ko zemlja i nebo MI SMO DNO DNA, MA NI DNO NISMO, NETREBA DA POSTOJIMO JER NEMAMO SVOJE JA !

  • Srbin

    16. mart 2018 | 11:43

    BRAVO !!! E to je predsednik ! To je evropski državnik !

  • Jovan Ktć

    17. mart 2018 | 20:23

    Španski premijer ne želi da bude u društvu sa zločincem Tačijem pa je otkazao učešće, ukoliko on bude prisutan. To je doslednost i stav. On ima mnogo čvršći odnos prema kosovskim Albancima , i govori otvoreno da nikada neće dozvoliti da se "Kosovo" smatra državom, i da je ono neotuđivi deo Srbije. Španski premijer bi bolje zastupao naše interese nego većina srpskih političara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA