Beograđanin proglašen za policajca meseca, ali u Americi: Bio je i u mornarici, "Foks" izveštava o njemu, a on ima samo jednu želju (FOTO)

- O strahu ne razmišljam. Mi smo rođeni na brdovitom Balkanu. Najlepša je stvar kada radite to što volite i kada su vam svi resursi dostupni. Poželim često da imam neke od svojih bivših kolega kraj sebe. E, to bi bilo 130 hapšenja za 14 dana - kaže za "Telegraf" Mosić

  • 66

Lepo je kad nekoga nagrade, još kad taj neko dobije pruznanje u drugoj zemlji, a srpskog je porekla, onda je to svakako razlog da budemo ponosni. Beograđanin Aleksandar Aleks Mosić (43) proglašen je za policajca meseca u američkom gradu Šarlotu. Nagradu je dobio zahvaljujući tome što je za 14 dana imao 13 hapšenja.

Nepismeni Srbin zgrnuo milione u Americi: A onda je shvatio šta bi bilo da je bio pismen!

I u rodnoj Srbiji je radio ovaj posao jer je oduvek želeo da pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Da svoj posao obavlja sa velikim žarom i predanošću, primetili su i drugi zbog čega je pre nekoliko dana proglašen za oficira meseca i primio je nagradu koju dodeljuje Policija Šarlota. Američka televizija Foks emitovala je reportažu o njemu, nakon dobijanja nagrade za izuzetan rad i doprinos suzbijanju kriminala u Šarlotu.

U njegovom poslu, kako kaže, ima puno akcije i opasnosti, scena kao na filmovima, droge, oružja, teških krivičnih dela, ali ne i straha.

Foto: Lična arhiva U Žandarmeriji

- O strahu ne razmišljam. Mi smo rođeni na brdovitom Balkanu. Najlepša je stvar kada radite to što volite i kada su vam svi resursi dostupni. Poželim često da imam neke od svojih bivših kolega kraj sebe. E, to bi bilo 130 hapšenja za 14 dana - kaže za "Telegraf" Mosić.

Bivši pripadnik naše Žandarmerije napustio je Srbiju pre šest godina i otišao u Ameriku gde radi kao policajac u najvećem gradu Severne Karoline. Prema njegovim rečima, nije mu bilo teško da nađe posao. Prvo je radio u privatnom obezbeđenju u visokorangiranoj školi na Menhetnu. Posle toga u vojnoj mornarici, pa u njujorškoj policiji, a poslednjih godina je u Šarlotu. Verom u sebe i radom, Aleks, kako ga tamo zovu, stigao je tu gde je sada...

Foto: Lična arhiva U američkoj vojci čiji je pripadnik i dalje

Za 14 dana imao je čak 13 hapšenja, i to nimalo naivnih.

Kaže da mu je teže da radi u Americi nego u Srbiji, jer više ljudi znači i više posla. Tamo su svi sumnjivi, jer se ni bogati ne ističu po garderobi, a ima svega, svih rasa i nacija. Bez obzira na to, tamo mu, kako kaže, više prija da radi svoj posao.

- Ovde se rad i trud izuzetno ceni i postuje, nebitno je koje ste nacionalnosti i veroispovesti. Amerika je uređena zemlja sa kulturnim ljudima koji poštuju razlike - dodaje šarlotski "najpolicajac".

O povratku ne razmišlja

Foto: Lična arhiva

Oficir Mosić ne razmišlja o tome da se vrati u Srbiju. Ima dvojicu sinova, i jedan i drugi znaju srpski.

- U Srbiji sam živeo kao podstanar, a ovde sam kupio kuću za dve godine. Sa mnom su moji najbliži i ovde ćemo i ostati. Želim da moje deca sutra imaju mogućnost da budu i rade šta žele.

U Beograd planira da dolazi u posetu roditeljima i bratu, kod kojih je bio baš nedavno.

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. mart 2018 | 00:33

    Nego niko nije primetio ovo: "Tamo su svi sumnjivi, jer se ni bogati ne ističu po garderobi". A ja sam tu pa mogu da potvrdim. A vi tamo u Srbiji...modna revija na ulici, poslu,... Eeeeee....

  • Snupi

    17. mart 2018 | 23:46

    Zamisli iz Beograda pa najbolji policajac mogu misliti dokle bi dogurao Prijepoljac tek onda 😀😀😀

  • DARKO 100%

    17. mart 2018 | 21:36

    Sve sto si rekao o sebi tamo i tvom poslu si rekao sto u Srbiji nije i sta fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA