Alarmantno upozorenje direktora Evropola: Oko 800 terorista sa Zapadnog Balkana u ISIS-u

Prema njegovim rečima, glavne pretnje za Evropu su ekspanzija terorističkih aktivnosti

  • 3

Direktor Evropola Rob Vajnrajt izjavio je danas u Sofiji da se oko 800 ljudi sa Zapadnog Balkana borilo na strani tzv. "Islamske države" u Siriji i Iraku i upozorio da se oko 30.000 potencijalnih terorista nalazi u Evropi.

Dvojica državljana BiH poginula na ratištu u Siriji: Borili su se na strani ISIS-a (FOTO)

On je, na otvaranju sastanka Evropola, koji se održava u okviru bugarskog predsedavanja Savetu EU, upozorio da Bugarskoj i svim drugim evropskim zemljama preti terorizam.

Prema njegovim rečima, glavne pretnje za Evropu su ekspanzija terorističkih aktivnosti, kao i sajber pretnje i kriminalne grupe koje postoje u nekim državama.

- Nadam se da će se pretnje smanjiti, ali u mnogim zemljama su radikalizovane grupe prilično aktivne i mi smo ojačali kapacitete i otežali teroristima da izvršavaju svoje aktivnosti - naveoje Vajnrajt, prenele su agencije.

Inače, Evropol je prošle godine sproveo oko 1.600 akcija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    19. mart 2018 | 13:08

    Zapadni Balkan je širok pojam. Zašto ne objave tačno iz kojih područja ili zemalja su ti teroristi. Još bolje, koje su nacionalnosti. Videćete da su oni vaš zapado-evropski proizvod. Što se pravite blesavi.

  • Дејан Младеновић

    20. mart 2018 | 00:27

    А сигурно 90% њих долазе са окупираног космета

  • IQ

    20. mart 2018 | 20:31

    Sve povatati pa deportovati pola u Ameriku a pola u Nemacku posto su oni ugrozeni ovde od nas srba i posto smo mi agresori a oni zrtve....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA