Stravična nikad razjašnjena smrt "toksične dame": Čim je primljena u bolnicu počela je da seje užas. Ko god joj je prišao, pao je kao klada (VIDEO)

Jedne zimske noći 1994. godine Glorija je ušla u bolnicu misleći da je ovo njena uobičajena poseta zdravstvenoj ustanovi. Tada nije znala da će njeno stanje dovesti do oboljenja još 23 zdravstvena radnika.

  • 0

Glorija Ramirez živela je u Kaliforniji sa suprugom i dvoje dece. Imala je rak grlića materice, zbog čega je često bila u bolnici u Riversajdu. Kada je tog 19. februara 1994. godine otišla u bolnicu, mislila je da se ova poseta neće puno razlikovati od svih prethodnih. Međutim, prevarila se.

Primljena je u Urgenti centar nakon što se žalila da ima poteškoće u disanju, mučninu i brz puls. Medicinske sestre rekle su da je bila veoma zbunjena. Dale su joj sedative u nadi da će to smiriti disanje i srčanu frekvenciju, ali lekovi nisu davali rezultat, piše portal "healthyway.com".

Američka deca monstrumi: Brat (9) ubio sestru (13) zbog video-igrice. Prišao joj s leđa i razneo glavu pištoljem

Rešili su da je reanimiraju, ali kada su je skinuli kako bi je oživeli elektro-šokovima, primetili su na njenom telu čudan masni sjaj. Isti miris je dopirao iz njenih usta, a uzorak krvi je mirisao na amonijak. Odjednom je jednoj sestri počelo da se vrti u glavi, a druga je imala teškoće u disanju. Treća sestra se onesvestila, a kada je došla sebi, nije mogla da pomera ruke i noge.

Ukupno 23 osobe koje su tog dana bile sa njom u sobi, razbolele su se, a još 5 osoba je moralo da bude hospitalizovano nakon čudnih simptoma, kao što su povremena paraliza, teško disanje, padanje u nesvest.

Uprkos trudu doktora, Ramirez je posle 35 minuta preminula zbog otkazivanja bubrega. Počela su testiranja na otrovne gasove i druge supstance, ali nije pronađeno ništa sumnjivo. Obdukciju su uradili posle nedelju dana, a nakon tri obdukcije, nisu znali od čega je umrla. Gloriju su prozvali "toksična dama".

Daljom istragom utrvđeno je da je Ramirez za ublažavanje bolova koristila dimetil sulfoksid, rastvor koji se koristi za odmašćivanje u domaćinstvu. Zavisnici od ove supstance svedočili su da ima ukus belog luka, baš kao i miris koji je osoblje osetilo po dolasku Ramirez u bolnicu. To je objasnilo i masnoću na koži žene s obzirom da se dimetil sulfoksid prodavao u formi gela.

Kako su rekli stručnjaci iz Livermor laboratorije, moguće je da se dimetil sulfoksid nakupio u njenom telu zahvaljujući otkazivanju bubrega. U kombinaciji s kiseonikom koji je dobila u bolnici, mogao je da se formira dimetil sulfon, spoj koji se kristalizuje na sobnoj temperaturi, što bi objasnilo one čestice u njenoj krvi.

Sa druge strane, elektro-šokovi mogli su da pretvore dimetil sulfon u dimetil sulfat, snažan i vrlo otrovan gas koji je mogao da izazove simptome kakve su imali lekari i medicinske sestre.

Međutim, porodica preminule žene ne slaže se sa ovim analizama i smatra da bolnica želi da sakrije stvaran uzrok smrti. Naime, izgleda da je u bolnici već bilo incidenata u vezi sa gasom, ali glavni istražitelj u ovom slučaju ubrzo je izvršio samoubistvo. Kolege su izjavile kako je bio pod stresom zbog slučaja, a u međuvremenu je nestao i uzorak krvi koji su sestre uzele od Ramirez.

Nažalost, porodica nije mogla ništa više da sazna, jer je njeno telo bilo u poodmakloj fazi raspadanja, a organi su nastradali usled unakrsne kontaminacije.

Smrt "toksične dame" i dalje je velika misterija.

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA