≫ 

Vatreni advokat iz "Seks i grada" želi da vlada Njujorkom: Ko je ustvari Sintija Nikson, žena koja ide ka tronu Velike jabuke? (FOTO) (VIDEO)

Ona će se u septembru suprotstaviti aktuelnom guverneru Njujorka Endruu Kuomu u borbi za nominaciju demokrata

  • 0

Nakon mnogo špekulacija, glumica i aktivistkinja Sintija Nikson, zvezda serije "Seks i grad", saopštila je u ponedeljak da ulazi u trku za novog guvernera Njujorka.

>>>Zvezda serije "Seks i grad" želi da postane guvernerka Njujorka! (FOTO)

- Volim Njujork i danas objavljujem svoju kandidaturu za guvernera - najavila je Nikson u videu na svom tviter nalogu, prenosi CNN.

Kako kaže, oduvek živi u tom gradu i sada je došlo vreme da se nešto menja. Ona želi da gradska vlast ponovo počne da brine o svojim građanima. Nikson je istakla da je došlo vreme da se menjaju političari koji više računa vode o naslovnim stranama i moći, nego o građanima.

Foto: Tanjug/AP

Ona će se u septembru suprotstaviti aktuelnom guverneru Njujorka Endruu Kuomu u borbi za nominaciju demokrata.

Nikson će formirati tim politički obrazovanih ljudi Njujorka, a među njima će se svakako naći Rebeka Kac i Bil Hajers, koji su radili na prvoj kampanji gradonačelnika Njujorka Bila de Blasia. Kac će raditi na kampanji kao viši strateg, a menadžer kampanje biće Nikol Aro koja je do nedavno radila kao direktor američke Federacije rada i kongresa industrijskih organizacija ili digitalnih strategija.

Ukoliko bude izabrana za guvernera Njujorka, Nikson će biti prva gej osoba i prva žena koja će se naći na toj poziciji.

Nikson, inače dobitnica nagrada Toni, Gremi i Emi, bila je jedna od brojnih glumaca, zabavljača i aktivista koji su se u januaru okupili na događaju "Narodna država Unije", koji je održan kao alternativa Trampovom prvom godišnjem obraćanju naciji.

- Naša demokratija je napadnuta, a mi Amerikanci treba da je cenimo i da se borimo za nju - rekla je Nikson tokom svog govora.

Foto: Tanjug/AP

Nikson je majka troje dece i udata je za aktivistkinju Kristinu Marinoni. Dok je radila u savetodavnom odboru de Blasiove Fondacije gradonačelnika za unapređenje Njujorka, bavila se pitanjem obrazovanja.

Nedavno je dobila nagradu Kampanje za ljudska prava u znak zahvalnosti što zagovara ravnopravnost u brakovima i što se bori protiv stigme i predrasuda.

Pogledajte video:

(M.I.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA