≫ 

Pudždemon sutra pred sudom

U Španiji mu preti i do 25 godina zatvora za pobunu i podsticanje na pobunu u vreme prošlogodišnjeg referenduma o nezavisnosti Katalonije

  • 3

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da će se bivši katalonski predsednik Karles Pudždemon, koji je danas uhapšen, sutra pojaviti pred sudom, gde bi trebalo da potvrdi svoj identitet, javlja AP.

Veliki protesti u Barseloni: Katalonci izašli na ulice, protive se hapšenju Pudždemona (FOTO)

Nemačka policija uhapsila je Pudždemona po međunarodnoj poternici koju je izdala Španija. Njega je uhapsila saobraćajna policija nedaleko od grada Flensburga, u državi Šlezvig-Holštajn, oko sedam kilometara od granice sa Danskom.

U kancelaciji tužioca u gradu Šlezvigu saopšteno je da će o tome "da li će Pudždemon biti smešten u ekstradicioni pritvor, naknadno odlučiti viši regionalni sud u Šlezvigu".

Foto: AP/Tanjug

Kako se precizira, sud će proveriti, na osnovu dokumenata iz Španije, da li je pravno moguće izručenje Pudždemona toj zemlji.

Španski Vrhovni sud izdao je u petak međunarodni nalog za hapšenje Pudždemona. U Španiji mu preti i do 25 godina zatvora za pobunu i podsticanje na pobunu u vreme prošlogodišnjeg referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Foto: AP/Tanjug

Nemački mediji javljaju da je Pudždemon odveden u pritvor u Nojminsteru.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA