≫ 

I NATO odlučio da protera ruske diplomate: Bugarska opozvala ambasadora u Rusiji

"Time se šalje veoma jasna poruka Rusiji da mora da plati cenu"

  • 9

NATO je saopštio da se solidariše sa zemljama koje su odlučile da proteraju diplomate iz Rusije.

Amerika i ostale zemlje povele diplomatski rat na jedan od najtužnijih dana u Rusiji (SPISAK DRŽAVA)

Alijansa je odlučila da izbaci sedam ruskih zvaničnika iz misije zbog navodne umešanosti Rusije napada nervnim agensom na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke.

Vest je saopštio generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg.

Prema njegovim rečima, NATO je, takođe, smanjio maksimalan broj članova ruske misije u Alijansi sa 30 na 20, prenosi Rojters.

Foto: nato.int

- Time se šalje veoma jasna poruka Rusiji da mora da plati cenu - istakao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

On je rekao i da će NATO odbiti podnet zahtev za akreditovanje još tri člana ruske misije, navodi AP, uz napomenu da Rusija nije članica NATO.

Stoltenberg je napomenuo da će Rusiji, sa 20 članova misije koliko će i dalje moći da ima u sedištu Alijanse u Briselu, biti omogućeno da održava bitne kontakte sa državama članicama NATO.

- Nastavićemo da radimo na smislenom dijalogu s Rusijom - poručio je prvi čovek Severnoatlantske alijanse.

BUGARSKA POZVALA AMBASADORA NA KONSULTACIJE

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Bugarska je saopštila da je svog ambasadora u Rusiji danas pozvala na konsultacije u vezi sa napadom nervnim agensom u Britaniji, za koji London optužuje Moskvu.

Borisov i bugarski ambasador u Moskvi, Bojko Kocev, razgovarali su o napadu na bivšeg ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćerku, kao i o reagovanjima u Rusiji, Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici, saopštila je Služa za saradnju s medijima bugarske vlade, prenosi Rojters.

Ovo saopštenje označava pooštravanje stava Sofije, četiri dana nakon što je bugarski premijer Bojko Borisov izjavio da ne planira da opozove bugarskog diplomatskog izaslanika u Moskvi, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    27. mart 2018 | 18:15

    Svi su iveli sankcije Rusima, svi proteruju ruske diplomate pa i njihova braca Bugari, i saradjaju odlicno, a mi niti smo sankcije uveli niti koga proterujemo i oni nas ne sljive nimalo, ajde i mi da uvedemo sankcije i proteramo diplomate mozda nas bidu vise cenili i pomagali...

  • Ser

    27. mart 2018 | 16:44

    Duše prodane i preplašene.

  • Bob

    27. mart 2018 | 16:24

    Sve su to politicke manipulacije Engleske i Americke jer njima ne odgovara jaka Rusija i to traje vec dva veka svet bogatih vole samo one zemlje koje su im podcinjene i prezaduzene jer tako se bogate prava su mafija finansijer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA