≫ 

Potvrđen datum referenduma o abortusu: Narod daje konačan odgovor u Irskoj

Ministar zdravlja Sajmon Haris je potvrdio dugo očekivani datum

  • 11

Irska vlada je potvrdila da će 25. maja biti održan referendum o legalizaciji abortusa. Referendum će biračima prvi put nakon 35 godina dati mogućnost da se izjasne po ovom pitanju.

5 simptoma pobačaja koje nijedna žena ne sme da ignoriše

Ministar zdravlja Sajmon Haris je potvrdio dugo očekivani datum. Anketna mesta će se otvoriti ujutru u 7 i biće otvorena do 22 sata.

Abortus je ilegalan u Irskoj još od 1983. godine. Građani će moći da se izjasne o ukidanju Ustava i da omoguće parlamentu da usvoji nove zakone. Ako dođe do promene zakona, ženama do 12. nedelje trudnoće biće dozvoljen abortus.

Abortus je već dugo razdor u Irskoj, tome se strogo protivi katolička crkva. Tek 2013. godine je ukinuta potpuna zabrana abortusa, kada je dozvoljeno da se primeni isključivo u slučajevima u kojima je život majke u opasnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrzim neobrazovane ljude

    28. mart 2018 | 23:08

    Čitam komentare i ne verujem. Ljudi, ni jedan vid kontracepcije nije 100% siguran. Ni jedan! Dešava se da žena zatrudni i kada se koriste sve moguće metode zaštite. Abortus mora biti legalan i tačka.

  • Srboljub

    28. mart 2018 | 21:32

    Niko nema pravo da odlučuje u ime drugoga a pogotovo muškarci o ženama! Abortus treba i mora ostati legalan. Za decu se treba boriti ali nikako silom.

  • Wien

    28. mart 2018 | 21:57

    Abortus je ubistvo...niko nema pravo oduzeti drugome zivot...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA