Uhapšeni bivši katalonski lider ne prestaje da ponavlja ove rečenice iz zatvora

Navodi se da, pošto Pudždemon nema mogućnost pristupa internetu, iako mu je omogućena upotreba Skajpa uz nadzor zatvorskog osoblja, verovatno njegove naloge na društvenim mrežama vodi neko od zatvorskih kolega

  • 2

Bivši katalonski predsednik Karles Pudždemon poručio je u subotu iz nemačkog zatvora, u prvom javnom obraćanju od prošlonedeljnog hapšenja, da se "ne predaje", objavili su nemački mediji, prenosi Hina.

- Neka bude jasno: neću se predati, neću se povući suočen sa nelegalnom akcijom onih koji su izgubili na svim izborima, ili pak pred arbitrarnošću onih koji su spremni da odbace vladavinu zakona i prava u ime ''jedinstva domovine'' - naveo je Pudždemon na Tviteru.

>>>Produžen pritvor Pudždemonu: Zahtev za njegovo izručenje Španiji još na čekanju

Navodi se da, pošto Pudždemon nema mogućnost pristupa internetu, iako mu je omogućena upotreba Skajpa uz nadzor zatvorskog osoblja, verovatno njegove naloge na društvenim mrežama vodi neko od zatvorskih kolega.

Podseća se da je nemačka policija uhapsila Pudždemona u nedelju dok se iz Finske vraćao u Belgiju, u kojoj je živeo otkako je, nakon međunarodno nepriznatog referenduma o nezavisnosti Katalonije, napustio Španiju.

Bivšeg katalonskog predsednika, za kojim je španski sud prošle nedelje izdao evropski nalog za hapšenje, Španija traži pod optužbom za pobunu i nasilje, zbog čega bi mogao da bude osuđen na 30 godina zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    31. mart 2018 | 21:25

    Još jedan američki proizvod.

  • Ljubica

    31. mart 2018 | 22:16

    Katalonija je drzava sedam miljona stanovnika ima svoj grb jezik i kulturu a spanija je porobila i jos osamnajeset druge koje naziva pokrajine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA