Krvavi pohod na Uskrs: Ubio je 11 članova svoje porodice, krvi je bilo toliko da se slivala u podrum (VIDEO)

Masakr koji se dogodio na Uskrs 1975. godine nalazi se na 9. mestu po najmasovnijim ubistvima u istoriji SAD

  • 2

Džejms Urban Rupert (84) je masovni ubica iz Amerike koji je odgovoran za jedno od najmasovnijih ubistava unutar privatne rezidencije u istoriji SAD. On je na Uskrs 1975. godine ubio 11 članova porodice u kući svoje majke u Hamiltonu u Ohaju. Trenutno služi dve doživotne kazne zatvora.

Masovni ubica je Jovani pucao u glavu: Lekari su joj davali minimalne šanse da preživi, ali se 3 meseca kasnije ipak desilo čudo (FOTO)

Džejms je imao teško detinjstvo. Njegova majka Čeriti rekla mu je da je želela devojčicu umesto njega, dok je njegov otac Leonard bio nasilan i nije pokazivao naklonost prema sinovima. Džejmsov otac je umro 1947. godine, kada je on imao 12, a njegov brat Leonard junior 14 godina.

Njegov brat postao je sličan ocu i stalno je maltertirao Džejmsa, zbog čega je on pobegao od kuće i pokušao da se ubije. Nije uspeo, pa se vratio u porodični dom.

Dok je odrastao, nije pokazivao nasilničko ponašanje, bio je pristojan i obrazovan i rado je pomagao drugima. Ipak, bio je ljubomoran na brata koji je imao porodicu i posao.

Posle dve godine, Džejms je napustio fakultet, nikada se nije oženio i živeo je sa majkom Čeriti, koja ga je stalno kritikovala i bila je ljuta jer nije mogao da nađe posao. Džejms se odao alkoholu, dok se Leonard oženio njegovom bivšom devojkom. Par je dobro zarađivao, napravili su kući i imali su osmoro dece. 

Par meseci pre masakra, koji je poznat kao "masakr na uskršnjoj nedelji", Džejms je potpuno promenio ponašanje. Pao je u depresiju i često je znao da izgubi živce. Noć pre ubistava, rekao je svom prijatelju da mu majčini zahtevi idu na živce i da to mora što pre da reši.

Na Uskrs 1975. Leonard i njegova supruga Alma doveli su svoju decu kod bake. U to vreme Džejms je još uvek spavao. Porodica je bila vesela, igrali su se, dok je Čeriti spremala ručak. Oko 16 sati Džejms je ustao, napunio tri pištolja i pušku.

Prvo je ubio brata, snaju pa majku, a onda je ubio i svu decu, koja su imala od 4 do 17 godina. U skoro sve žrtve je ispalio najmanje tri hitaca kako bi bio siguran da su mrtve.

Posle 3 sata pozvao je policiju, koju je dočekao na kućnom pragu. U policiji nije hteo da odgovara na pitanja i branio se ludilom.

Džejms Urban Rupert je u svoju porodicu ispalio 35 metaka. Kako prenose mediji, kuća je bila ispunjena krvlju, a deo je kapao i u podrum.

Osuđen je na dve doživotne kazne zatvora u Ohaju. Masakr koji se dogodio na Uskrs nalazi se na 9. mestu po najmasovnijim ubistvima u istoriji SAD.

Džejms nije mogao da bude osuđen na smrtu kaznu jer je ona bila suspendovana u SAD od 1972. do 1976. a masakr se dogodio 1975.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA