Snažna prolećna oluja stiže u SAD: Kaliforniji nakon stravičnih požara sada prete i poplave (FOTO)

Zvaničnike u Santa Rosi, koju su takođe teško pogodili prošlogodišnji požari, ne brine ukupna količina padavina, već brzina kojom kiša pada

  • 0

Severnoj Kaliforniji danas preti snažna prolećna oluja za koju se očekuje da će doneti obilne kiše američkoj državi koja je pretrpela stravične posledice požara prošle jeseni, a nevreme bi moglo da bude prvi test za delimično popravljenu najvišu branu u SAD, na jezeru Orovil.

SAD se još nisu oporavile od snažne oluje, a novi udar ih očekuje već sutra: Struju i dalje nema 440.000 domaćinstava i preduzeća

Nacionalna meteorološka služba izdala je više upozorenja na poplave širom Severne Kalifornije uoči oluje koja se danas očekuje, prenosi AP.

U okrugu Sonoma, koji su opustošili požari u oktobru, meteolozi su prognozirali da će do nedelje pasti od 10 do 15 centimetara kiše.

Ljudi su ispred svojih radnji već postavili barijere za odbranu od poplava Foto: Tanjug/AP

Zvaničnike u Santa Rosi, koju su takođe teško pogodili prošlogodišnji požari, ne brine ukupna količina padavina, već brzina kojom kiša pada.

Radnici u toj oblasti nadziru stotine otvora za odvođenje vode u slučaju oluje, pogotovu one koji štite naselja koja su bila najugroženija požarima, rekao je portparol Vatrogasno-spasilačke službe Pol Lovental.

Stanovnici Kalifornije spremno očekuju nadolazeću oluju Foto: Tanjug/AP

Na planinama u regionu Santa Kruza moglo bi da padne i do 20 centimetara kiše od danas od nedelje, zbog čega meterolozi tamo najavljuju moguće poplave, klizišta i odrone.

Zvaničnici Nacionalnog parka Josemiti otkazali su rezervacije za kampovanje u toj zoni ovog vikenda zbog očekivane pacifičke oluje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA