Tramp potvrdio sastanak sa Kim Džong Unom: Nadam se da ćemo u maju ili junu postići dogovor

Sastaćemo se s njima negde u maju ili početkom juna, i mislim da će obe strane pokazati veliko poštovanje i, nadam se, moći ćemo da postignemo dogovor o denuklearizaciji Severne Koreje

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da planira da se u maju ili početkom juna sastane s liderom Severne Koreje Kim Džong unom i poručio da se nada da će rezultat tih razgovora biti okončanje programa za razvoj nuklearnog oružja Pjongjanga.

Kim Džong Un potvrdio da je spreman da razgovara o denuklearizaciji sa Trampom

- Sastaćemo se s njima negde u maju ili početkom juna, i mislim da će obe strane pokazati veliko poštovanje i, nadam se, moći ćemo da postignemo dogovor o denuklearizaciji Severne Koreje. Oni su to rekli. Mi smo to rekli. Nadam se da će to biti mnogo drugačiji odnos nego što je bio mnogo, mnogo godina - rekao je Tramp obraćajući se novinarima na početku sastanka Kabineta, prenosi Rojters.

Neimenovani američki zvaničnik ranije je rekao da će Severna Koreja prvi put reći Sjedinjenim Američkim Državama da je spremna da razgovara o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, kada se Kim i Tramp budu sastali.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    9. april 2018 | 19:52

    Мало сутра,испрашиће га Ким тражећи да Америка смањи наоружање.

  • Nikolas

    10. april 2018 | 13:25

    AMERI KAD ZELITE PREGOVORE CEMU TAMO CITAVA FLOTA I 500HILJADA VOJNIKA???!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA