Svako premeštanje porodice Skripal smatraćemo otmicom: Rusi uputili oštru poruku Londonu

Direktorka bolnice Kristin Blanšard potvrdila je navode britanskih medija da je Julija Skripal (33) otpuštena iz te zdravstvene institucije

  • 0

Ruska ambasada u Londonu saopštila je da će bilo kakvo premeštanje Sergeja i Julije Skripal na tajnu lokaciju smatrati otmicom svojih državljana.

Julija Skripal izašla iz bolnice u Solsberiju

Ukoliko oni budu prebačeni na tajnu lokaciju, propašće prilika da se čuje njihova verzija događaja, saopštila je Ruska ambasada u Londonu.

- Svet, ako ne bude imao mogućnost da stupi u kontakt sa njima, imaće svaki razlog da to vidi kao otmicu dva ruska državljanina ili, u najmanju ruku, njihovu izolaciju - napisano je na veb sajtu Ruske ambasade u Londonu.

Ćerka bivšeg ruskog dvostrukov špijuna Sergeja Skripala, Julija, puštena je iz bolnice u Britaniji u koju je zajedno sa ocem u kritičnom stanju prebačena 4. marta, nakon što su otrovani nervnim agensom, saopštilo je ranije danas rukovodstvo bolnice u Solzberiju.

Direktorka bolnice Kristin Blanšard potvrdila je navode britanskih medija da je Julija Skripal (33) otpuštena iz te zdravstvene institucije, ali nije precizirala kada je izašla, dok je BBC prethodno naveo da je ona puštena kasno sinoć.

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji na Tviteru je čestitala Juliji na oporavku i zatražila hitan dokaz da se sa njom postupa prema njenoj volji.

- Čestitamo Juliji Skripal na njenom oporavku. Ipak, tražimo hitan dokaz da se prema njoj postupa u skladu sa njenom voljom - objavila je ambasada.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA