Ruska TV ekipa se ušunjala u bolnicu gde se leči Skripalj: Britanci pobesneli (VIDEO)

"Ovaj snimak pokazuje užasno ponašanje ruskih novinara"

  • 4

Bolnica u engleskom gradu Solzberiju, u kojoj se leči otrovani bivši kontrašpijun Sergej Skripalj, optužila je rusku televizijsku ekipu za "užasno ponašanje", jer je, kako tvrdi bolničko rukovdstvo, krišom ušla u tu ustanovu tokom noći.

Svako premeštanje porodice Skripal smatraćemo otmicom: Rusi uputili oštru poruku Londonu

Na video-snimku koji su britanski novinski listovi objavili na internetu, vidi se kako reporter ruske TV mreže REN rano jutros ide kroz hodnike bolnice u Solzberiju i komentariše "očigledan nedostatak bezbednosti", prenosi AP.

- Ovaj snimak pokazuje užasno ponašanje ruskih novinara, koji su se bez najave i bez prethodnog traženja dozvole približili osoblju usred noći -  saopštila je bolnica.

U saopštenju se upozorava da "bilo kakav pokušaj uznemiravanja, zastrašivanja ili izazivanja nevolja bilo kom članu osoblja ili pacijentima apsolutno neprihvatljiv i neće biti tolerisan".

Skripalj i ćerka Julija Foto: Tanjug/AP

Okružna policija je saopštila da su policajci razgovarali sa dvojicom muškaraca na prijemnom odeljenju bolnice, za koje su verovali da su novinski izveštači. Policajci su od njih zatražili da napuste bolnicu i oni su to učinili, a niko nije uhapšen, navodi se u saopštenju policije.

Britanska Nacionalna unija novinara saopštila je da reporteri "moraju da deluju odgovorno i osećajno kada izveštavaju o događajima u bolnicama".

Sergej Skripalj, bivši ruski obaveštajac koji je osuđen zbog špijuniranja za Britaniju, prebačen je u bolnicu u Solzberiju 4. marta zajedno sa ćerkom Julijom, nakon što su nađeni u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u tom engleskom gradu.

Britanija optužuje Rusiju da je Skripalja otrovala nervnim agensom razvijenim u vreme Sovjetskog Saveza, dok Rusija negira bilo kakvu umešanost u trovanje, koje je izazvalo diplomatsku krizu između Moskve i Zapada.

Bolnica u Solzberiju saopštila je juče da je Julija Skripalj otpuštena iz bolnice, dok je njen otac zadržan na lečenju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вељко

    12. april 2018 | 11:13

    То је класични пример ангажованог и истраживачког новинарства. А то нису измислили Руси већ западњаци! И у чему је онда проблем? СТРАШНО!!!

  • djape ja volim Rusiju

    12. april 2018 | 13:39

    Pa naci ce vas Rusi,gde god da se sakrijete

  • DARKO 100%

    12. april 2018 | 10:08

    Poruka:nemozete pobeci nikad od svoje senke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA