≫ 

Trampov ruski rulet: Američki mediji protiv vojne intervencije - u Siriji nema pobede (FOTO) (VIDEO)

Strani mediji počeli su da pišu da je vojna intervencija SAD u Siriji pogrešna

  • 38

Nakon najava početka Trećeg svetskog rata i pisanja kako režim Bašara al Asada mora da se zaustavi, zapadni mediji promenili su način izveštavanja o zaoštravanju sukoba između SAD i Rusije zbog Sirije. Oni sada pišu da je vojna intervencija SAD u Siriji jednaka samoubistvu.

Tramp promenio priču: Napad na Siriju mogao bi da se dogodi vrlo brzo, ili ne tako brzo uopšte!

Agencija AP prenosi da je bivši američki predsednik Džimi Karter (93) upozorio aktuelnog predsednika Donalda Trampa da bi trebalo da izbegava vojne akcije u Siriji ili na drugim svetskim žarištima, kao i da izbegava nuklearni napad po svaku cenu.

- Molim se da će očuvati našu državu u miru i da neće preterivati ili pogoršavati izazove koji dolaze sa Severnom Korejom, Rusijom ili Sirijom. Nadam se da shvata vrlo duboko, kao što sam ja i drugi predsednici, da bi svaka nuklearna razmena mogla značiti katastrofu za sva ljudska bića - rekao je Karter.

VIDEO: Sirija - američki bombarderi ili ruski protivvazdušni sistemi

Prema njegovim rečima, čak i manji vojni napad je "opasna stvar" koja može da izmakne kontroli.

Vašington post u tekstu pod nazivom "Tramp preti Rusiji i Asadu, ali ne postoji put do pobede u Siriji" piše da, bez obzira šta Tramp uradi sa svojim obećanjem o "čvrstom odgovoru" na napad hemijskim oružjem u Siriji, i dalje mora da se suoči sa teškom realnošću: kada je reč o brutalnom ratu, njegova administracija je saterana u ćošak.

Za Trampa, koji voli da pobeđuje, nema pobede u Siriji, piše Vašington post. Medij zatim dodaje da Tramp ima sposobnost da pogorša stvari. Dalje se navodi da Tramp može besno da tvituje o tome da je Bašar al Asad životinja i da "licemerno" upire prstom u prethodnike da se nisu suočili sa Asadovim režimom.

Za Trampa, koji voli da pobeđuje, nema pobede u Siriji, pišu zapadni mediji Foto: Tanjug/AP

Post zatim ističe da američki predsednik može da kaže da je misija postignuta u borbi protiv Islamske države i da preti Rusiji raketama, kao što je to uradio u sredu na Tviteru.

Donald Tramp nema ni plan ni apetit da zaustavi Asadov brutalni režim koji nastavlja da se obračunava sa pobunjenicima u Siriji. Vašington post ističe da, s obzirom na umešanost Rusije i Irana u Siriji, nije sigurno da će američka vojna intervenciji izbaciti Asada iz Damaska. Alternativa - potpuni rat protiv Asada je pogrešan.

I CNN analizirao je posledice potencijalnog sukoba u Siriji uz naslov da će biti ozbiljnih posledica u Trampovom ruskom ruletu. CNN je istakao da je Amerika najbliža u sukobu sa Rusijom od kraja Hladnog rata.

Medij ističe da je došao trenutak kada haos, divlja retorika i rušenje predsedničkih normi na kojima je Tramp usidrio svoje predsedništvo mogu da imaju ozbiljne posledice po stvarni svet.

CNN piše da ova situacija prikazuje Trampov stvarni karakter, da veruje samo svojim instinktima, želi da pokaže da je "žilav" i da ga ne sputavaju ograničenja kao njegove prethodnike. Dalje se navodi da Trampovi tvitovi ne priliče retorici jednog predsednika.

Foks njuz podseća na Trampovu odluku da povuče vojsku iz Sirije, dok britanski mediji upozoravaju Terezu Mej i savetuju da ne pravi ishitrene korake.

VIDEO: Avion budućnosti, Su-57 ruska moćna vazdušna zver

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robi

    12. april 2018 | 22:25

    Ovo je ista ludorija kao pre Bleera i Busha, ceo svet su izigrali da bi napali Irak i Libiju, lazima se sluzili tada o nuklearnom oruzju da ga Husein ima a nema ga ni dan danas. Ovo je samo unistavanje zemalja koje sa Rusijom imaj kontakt. Jedini im je cilj unistit Rusiju Kinu i Koreu. I to sve da bi zavladali svetom i potkradali ga.

  • Vota

    12. april 2018 | 22:44

    Najbolju izjavu povodom ovog ludila dao je Emir Kusturica.On kaze Rusi mora da obaraju rakete iznad Sirije ako to sad ne urade morace da ih obaraju uskoro iznad Moskve.

  • Gm

    13. april 2018 | 01:05

    Prpa Trampe! Drugi put za redom moras da ustuknes. Prvi put pred Buckom, ali prd Putinom bas moras. Vidis da ni on nije sav svoj. Bolje se primiri, Rusi se ovaj put ne sale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA