Oko 30 Srba i dalje živi u Siriji uprkos ratu koji traje godinama i mogućem krvoproliću

Ministastvo spoljnih poslova Srbije na svom sajtu objavio je kontakt telefone zvaničnika srpske ambasade u Siriji, s privremenim sedištem u Bejrutu za sve informacije

  • 2

Procene srpskih bezbednosnih službi je da je oko 30 građana Srbije koji su u mešovitim brakovima ostalo da živi u Siriji uprkos ratnom stanju i preteće najave eskalacije sukoba između Ruske Federacije i SAD, saznaje Telegraf.rs.

Svet se sprema za Treći svetski rat: U Rusiji savetuju građane kako da prežive, u Americi upozoravaju na nuklearni udar (FOTO) (VIDEO)

Veći broj njih se nalazi i dalje u Damasku koji nije pogođen ratnim dejstvima i nisu hteli da se evakuišu. Iz razorenog Alepa porodice su se odselile kod rođaka u Liban. Jedan deo Srba je i dalje u Latakiji pod budnim okom ruskih vojnih snaga stacioniranih u tom gradu na Sredozemlju.

Srbija je od početka sukoba zatvorila svoju ambasadu u Damasku i preselila je u Bejrut. U susednom Libanu ostalo je manje od 100 naših državljana, koji su tu prebegli iz Sirije, ili su u mešovitom braku, ili rade za strane kompanije.

Prestonica Sirije - Damask Foto: Tanjug/AP

Pored civila, u Libanu je u okviru mirovne misije UN (UNIFIL) od decembra 2017. i 177 srpskih oficira i vojnika. Oni su stacionirani na jugu, ka granici sa Izraelom.

Ministastvo spoljnih poslova Srbije na svom sajtu objavio je kontakt telefone zvaničnika srpske ambasade u Siriji, s privremenim sedištem u Bejrutu za sve informacije:

Sirijski broj telefona otpravnika poslova

Aleksandra Ristića: +963 93 2188 999;

Libanski broj telefona otpravnika poslova

Aleksandra Ristića: +961 76 85 85 08;

Sirijski broj telefona

Veljko Piljka: +963991444468;

Libanski broj telefona

Veljko Piljka: +9617886127o

VIDEO: SIRIJA: Američki bombarderi ili ruski protivvazdušni sistem

(Telegraf.rs/I.Č.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA