≫ 

Analitičari osuđuju Trampovu odluku: Ovo je jednokratni udar, predsednik SAD pokazao da je nepredvidiv

Sagovornici CNN kažu da je Tramp ipak mogao da sačeka da se prvo izvrši najavljena inspekcija, koja je trebalo da utvrdi da li je u Siriji korišćeno hemijsko oružje

  • 13

U prvim regovanjima na noćašnje napade snaga SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji ocene analitičara su različite - od toga da, ako ovo bude jednokratni udar, efekta neće biti, do toga da SAD imaju nepredvidivog predsednika, koji je pod dodatnim pritiskom, i od kojeg se može sve očekivati.

(BLOG UŽIVO) Više od 100 napada za noć na Siriju! Rusija - upozoravali smo da takve akcije neće ostati bez posledica (FOTO) (VIDEO)

Sagovornici CNN kažu da jednokratni udar ostaje bez efekta, te da bi samo njihov nastavak mogao da odvrati režim u Siriji od korišćenja hemijskog oružja, koji je oružje za masovna unistva.

VIDEO: Ovde je pao američki projektil

Problem, smatraju, pravi prisustvo Rusije u Siriji i ograničava ratnu koaliciju, predvođenu sa SAD, da bude efikasnija.

Govoreći o osećanjma američkog naroda nakon ovog napada, analitičari tvrde da ima onih koji sve ovo podržavaju, a to su Trampove pristalice, i onih koji se, naravno, tome protive.

Bombardovanje Sirije Foto: Tanjug/AP

Sagovornici CNN kažu da je Tramp ipak mogao da sačeka da se prvo izvrši najavljena inspekcija, koja je trebalo da utvrdi da li je u Siriji korišćeno hemijsko oružje.

A, možda je, napominju, Tramp ovim napadom samo odagnao neke lične probleme koje ima na domaćem planu.

VIDEO: Protivvazdušna odbrana Sirije

Ne žele svi Amerikanci da učestvuju u ratu i zalažu se za ljudska prava, ali Trampove pristalice to podržavaju, navode analitičari, ali i ocenjuju da je Tramp “dosta ubedljivo prodao svoju priču”.

I dok njegovi generali tvrde da je reč o jednokratnoj akciji, Tramp se ponaša konfuzno, što ukupnu situaciju dodatno komplikuje.

Sagovornici CNN kažu da je intervencija politički imperativ za Trampa kako bi povukao “crvenu liniju”, kojom jasno želi da poruči da hemijsko oružje ne sme da se koristi.

Smatraju da Tramp sada "leluja", nema koordinacije između njega i njegovih generala, što situaciju čini opasnom i nepredvidivom, a sve to bi moglo da dovede do rata, koji niko ne želi.

Analitičari ocenjuju da situacija sa američkim liderstvom nije dobra.

SAD, kažu, ima lidera koji je nepredvidiv, pa se postavlja pitanje kako će rešavati ostale krize na stabilan način.

VIDEO: Sirija - američki bombarderi ili ruski protivvazdušni sistem

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    14. april 2018 | 11:29

    Ратна коалиција предвођена САД-ом је веома делотворна, створили су ИД, разорили Сирију а све под маском заштите људских права.

  • Srbin

    14. april 2018 | 11:45

    A kad je nato baco kasetne bombe to je bilo lepo i sasvim ok

  • Мика

    14. april 2018 | 12:15

    Ето нешто ново да чујем, да амерички народ има осећаје...ово је за рубрику -веровали или не-.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA