≫ 

Sirijska armija objavila: Istočna Guta oslobođena od ekstremista (FOTO)

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je okončan proces povlačenja ekstremista iz Dume, u predgrađu Damaska, pošto je više od 21.000 ekstremista i članova njihovih porodica autobusima napustilo to područje

  • 1

Komanda sirijske armije objavila je u subotu da je oblast istočne Gute oslobođena od ekstremista posle odlaska poslednjih pobunjeničkih boraca iz grada Dume.

Napad na poslednje uporište pobunjenika u istočnoj Guti: Ofanziva sirijske vojske, optužuju ih da koriste hemijsko oružje (VIDEO)

To su preneli sirijski državni mediji, pozivajući se na saopštenje glavne komande sirijske vojske, preneo je Rojters.

VIDEO: Razoren Centar za naučna istraživanja u Siriji

Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je okončan proces povlačenja ekstremista iz Dume, u predgrađu Damaska, pošto je više od 21.000 ekstremista i članova njihovih porodica autobusima napustilo to područje.

Foto: AP/Tanjug

"Juče je 107 autobusa prevezlo preostalih 3.976 ekstremista i članova njihovih porodica koji su želeli da napuste Dumu. Povlačenje ekstremista iz grada je završeno. Njih 21.145 je napustilo grad", navodi se u saopštenju general-majora Jurija Jevtušenka, šefa Ruskog centra za pomirenje u Siriji.

Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Sirija - američki bombarderi ili ruski PVO sistemi

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    15. april 2018 | 08:33

    Eto, kad nema amerikanaca da se petljaju mogu se otresti ekstremisti i da se narod vrati u normalu. Bez njihove "pomoći" sve je lakše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA