≫ 

Ruske podmornice sprečile britansku da priđe obali Sirije i bombarduju je: Igra mačke i miša u Sredozemlju pred napad

Dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala se na površini Istočnog Sredozemlja

  • 2

Jedna ili dve ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupe" jer su gotovo nečujne, sprečile su britansku podmornicu da priđe obali Sirije i učestvuje u napadima prošlog vikenda.

Britanski "Tajms" navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini Istočnog Sredozemlja.

>>>Šta misle obični ljudi koji žive u Rusiji, a šta oni koji žive u Americi o bombardovanju Sirije?

Ruske podmornice sprečile britanske da priđu Siriji - Foto: Wikipedia/Bellona Foundation

Kako se navodi, Kraljevsku mornaričku podmornicu naoružanu krstarećim raketama, presrele su ruske "crne rupe", zbog čega je morala da zaroni i provede nekoliko dana pokušavajući da izbegne otkrivanje.

List piše da se igra "mačke i miša" odigravala nekoliko dana uoči bombardovanja Sirije i da su se ruskim podmornicama pridružila dva ruska broda i avion za otkrivanje podmornica.

Raspored snaga u Siriji - Foto ilustracija: Telegraf

Ruske podmornice "crne rupe" pripadaju klasi "klio", a bile su stacionirane u sirijskoj luci Tartus kako bi sprečile britansku podmornicu da se približi Siriji i napadne je.

Navodi se i da su te vrste podmornica veoma brze i naoružane torpedima, kao i krstarećim i protivpodmorničkim raketama.

VIDEO: Šta se dešava u Sriji posle američkih bombi?

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    17. april 2018 | 17:03

    Где су душебрижници који су пљували РФ? Америчка политика је као њихов председник шоумен! Путин је озбиљан политичар, прорачунат, образован, агент, лидер, вођа!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA