Razbijena međunarodna narko-banda čiji su članovi bile Nišlije: Kako je srpska policija Švajcarskoj pomogla u hvatanju dilera (FOTO)

Policija zaplenila drogu 143 kilograma različite droge vredne više od pola miliona evra

  • 0

Policija je u švajcarskom kantonu Sent Galenu u saradnji sa srpskim i austrijskim vlastima razbila međunarodnu kriminalnu bandu i uhapsila 54 osobe, od kojih 35 u Švajcarskoj.

U samo jednoj akciji uhapšeno je 54 dilera iz tri zemlje: "Pali" su zbog dobre saradnje policijskih snaga (FOTO)

Akcija počela hapšenjem dvojice Srba u Švajcarskoj Foto: Polizia cantonale San Gallo

Ukupno je oduzeto više od 10 kilograma  heroina, nešto manje od kilogram kokaina, i više od 140 kilograma marihuane, ukupne vrednosti od oko pola miliona evra (582.000 evra) plus 7,800 švajcarskih franaka (6.500 evra) u gotovini.

Istraga je počela 2015. hapšenjem dva srpska trgovca drogom u Švajcarskoj. Tom prilikom policija je oduzela značajne količine heroina i novca, kao i supstance za spravljanje droge. Posle toga usledilo je hapšenje još šest glavnoosumnjičenih, Srba starih između 24 i 43 godine, zahavljajući dojavi švajcarskih vlasti. Istraga je omogućila da se utvrdi da su dve uhapšene osobe pripadale međunarodnom kriminalnoj grupi čiji su članovi bili iz Niša.

Među zaplenjenom drogom 140 kilograma marihuane Foto: Polizia cantonale San Gallo

Od 35 uhapšenih u Švajcarskoj, 30 je već osuđeno, dok ostalih pet, narko-bos i njegova četiri najbliža saradnika još uvek u pritvoru.

Daljinac

(Telegraf.rs/www.tio.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA