Ruski vojnici u Dumi našli skladište supstanci za pravljenje hemijskog oružja: Otkrili su i ko je koristio laboratoriju

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila

  • 15

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal „Zvezda“.

Francuska odlučila da Asadu oduzme Legiju časti: Odlikovanje je dobio 2001. godine

- Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče - navedeno je u saopštenju.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

Prošle sedmice, agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila, prenosi Sputnjik.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt - Bec

    17. april 2018 | 19:15

    Pa to znaju i vrapci na grani, da je sve zapad iscinirao! Ista matrica kao u Iraku, Libiji i td.

  • srbin iz srbije

    17. april 2018 | 18:52

    AKO JE TACNO SAD BI RUSIJA TREBALA DA INREVENISE !

  • DARKO 100%

    17. april 2018 | 19:19

    Mozeli danas u toj Siriji da nesto uspeva,bila je poligon za ispitivanje najmodernijeg oruzja!nije lako ni tom narodu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA