Ruski Ilon Mask proneverio preko milion evra, pa ubijen u zatvoru: Brutalno je mučen i silovan, pronašli su ga obešenog

Zvanični medicinski izveštaj potvrdio je njihove sumnje - slomljena kičma, tragovi električnog mučenja, gušenja i silovanja samo su neki od šokantnih dokaza

  • 1

U zatvoru u Sankt Peterburgu brutalno je ubijen Valerij Pšenični, nazivan "ruskim Ilonom Maskom". On je još u januaru optužen za proneveru 1,3 miliona evra na poslu izrade 3D modela podmornice.

MUČEN I SILOVAN PRE SMRTI

Samo tri nedelje kasnije, pronađen je obešen u svojoj zatvorskoj ćeliji. Zatvorske vlasti taj su slučaj okarakterisale kao samoubistvo, ali njegovi prijatelji su uvereni da se on ne bi ubio.

Misteriozna smrt ruskog novinara, koji je pisao o plaćenicima u Siriji: Rekao je da vidi specijalce u dvorištu, a onda je pao sa zgrade

Zvanični medicinski izveštaj potvrdio je njihove sumnje - slomljena kičma, tragovi električnog mučenja, gušenja i silovanja samo su neki od šokantnih dokaza koji upućuju na brutalnu smrt ruskog izumitelja, prenosi Index.hr.

OPTUŽIO BIVŠEG POSLOVNOG PARNERA ZA PREVARU

Probleme ruskog izumitelja počeli su kad je optužio svog bivšeg poslovnog partnera Andreja Petrova za prevaru, odnosno krađu novca iz njihove zajedničke firme. Petrov je uhapšen, ali je na sudu uspeo da dokaže da je nevin, pa je umesto njega optužen 56-godišnji Valerij Pšenični.

Prema rečima njegove advokatice Larise Fon-Arev, Pšenični je dobio naznake da će svoje zadnje dane provesti u zatvoru. Kad su državni istražitelji 16. januara došli da mu pretresu dom, bili su u pratnji agenata bezbednosne službe, rekla je Fon-Arev za britanski The Independent.

- Moj klijent bio je bespomoćan prema državi koja je trebala da ga zaštiti. Očekujemo odgovarajuću istragu i suđenje za ovaj zločin - zaključila je Fon-Arev.

Sumnjiva "samoubistva" nisu novost u Rusiji. U četvrtak je preminuo istraživački novinar Maksim Borodin nakon što je navodno pao sa prozora svog stana na petom spratu zgrade.

Njegovu fotografiju pogledajte OVDE.

VIDEO: Užas požara u Sibiru

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA