≫ 

Mozak terorističkih napada u Parizu i Briselu, Salah Abdeslam, osuđen na 20 godina zatvora

Abdeslam je jedini preživeli član ćelije Islamske države koja je u novembru 2015. godine izvela teroristički napad u Parizu, gde je ubijeno 130 ljudi

  • 5

Osumnjičeni za napad u Parizu 2015. godine Salah Abdeslam proglašen je krivim za napad u Briselu 2016. godine i osuđen na 20 godina zatvora, iako nije bio prisutan u sudnici. 

Ranije danas predsednik suda Luk Enar rekao je da Abdeslam i njegov saučesnik Sofien Ajari neće biti prisutni kada se bude čitala presuda, ali nije otkrio razlog odsustva optuženog Abdeslama, prenela je agencija AP.

>>>ABDESLAM OPTUŽEN ZA TERORIZAM: Francuske vlasti držaće ozloglašenog teroristu u SAMICI

Salah Abdeslam uhapšen je u Briselu - Foto: Tanjug/AP

Izricanje presude održano je pod snažnim merama obezbeđenja, iako se Abdeslam nalazi u zatvoru na severu Francuske.

Abdeslam je jedini preživeli član ćelije Islamske države koja je u novembru 2015. godine izvela teroristički napad u Parizu, gde je ubijeno 130 ljudi.

On je optužen i za pokušaj ubistva u napadu koji se dogodio pre toga u Briselu i samoubilačkom napadu Islamske države u Briselu marta 2016.

Abdeslam je sproveden pod jakim obezbeđenjem iz Francuske u Brisel da bi prisustvovao prvom suđenju gde je odbio da svedoči.

Njegov advokat je izjavio da on treba da bude oslobođen zbog proceduralnih grešaka belgijskog tužilaštva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko555

    23. april 2018 | 11:28

    130 ljudi mrtvih...kao da su 130 pilica,koliki je trebao da pobije milion i trista da bi dobio dozivotni zatvor,za smrtnu kaznu verovatno drzavu da pobije,strasno koliko je smrt postala relavatna stvar na sudu uz dobrog advokata i tesku zivotnu pricu dobijace se od porodica mrtvih izvinjenje ubicama sto su njihovi najmliliji bili na tom mestu dana toga itd itd.Boze spasi i sacuvaj pamet.

  • Cica

    23. april 2018 | 15:06

    Toliko mrtvih a on osuden samo 20 ? godina Šta radi taj zakon ? Nekome za jedno ubistvo toliko a on ....?

  • optimus prajm

    23. april 2018 | 14:16

    Nije bio optuzen za terorizam nego za pokusaj ubistva policajca, sve je to namjesteno i svi su oni pijuni neke vece sile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA